Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nové autobusové linky vznikly na severovýchodě Prahy. Některé mění ode dneška své trasy

Od pondělí 4. ledna mění některé pražské autobusové linky své trasy. Tyto změny se týkají především severovýchodu Prahy. Tady vznikly i dvě nové linky. Další úpravy nastaly na příměstských linkách na Berounsku a Hořovicku. Pražská integrovaná doprava (PID) sdružuje nejen pražskou městskou dopravu, ale i příměstské autobusové a vlakové linky.

Na Berounsku a Hořovicku byly upraveny jízdní řády některých linek. Cílem bylo zlepšit pro cestující ze Zdic a Žebráku spojení do nemocnice v Motole.

Nové linky číslo 159 a 916

Podle mluvčího organizace Ropid, která plánuje pražskou veřejnou dopravu, Filipa Drápala došlo ke zřízení nových linek 159 a 916. „Změnila se trasa linek 186, 201, 209, 302, 396 a 953,“ doplnil Drápal.

Nová linka 159 bude midibusová a pojede z Letňan, přes zastávky Valcha, Jilemnická a Ctěnice do Vinoře. V provozu bude každý den v intervalu třicet minut ve špičkách a mimo špičky bude jezdit každou hodinu.

Linka 916 bude noční a pojede z Palmovky přes Prosek a Kbely k Vinořskému hřbitovu. Bude jezdit denně, a to každou hodinu. Na Palmovce bude navazovat na noční tramvaj číslo 92 a v zastávce Vinořský hřbitov na noční linku 953.

Posílení některých linek

U linky 384 došlo k posílení linky z Králova Dvora do Prahy na Nové Butovice. První ranní spoj zde pojede již po páté ráno. Podobný posun výjezdu prvního ranního autobusu se týká i linek číslo 529 a 640.

Ode dneška došlo také k přejmenování některých zastávek. Jedná se například o zastávku Nádraží Strašnice která se nyní jmenuje Staré Strašnice. Vznikla nová zastávka Ivančická pro linky 158, 195, 201, a to ve směru Avia Letňany. Zrušena byla naopak zastávka linek 186 a 201 s názvem Plynárna Satalice.

Ohodnoť článek

Foto Twitter PID

Štítky doprava, Praha, MHD, autobus, linky, okres Beroun, Pražská integrovaná doprava, Fakultní nemocnice v Motole, Letňany, Zdice, Žebrák, Palmovka, Vinoř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové autobusové linky vznikly na severovýchodě Prahy. Některé mění ode dneška své trasy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.