Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ode dneška začínají na Hanspaulce platit parkovací zóny. V Malešicích zóny magistrát odložil

Na Hanspaulce v Praze 6 ode dneška platí parkovací zóny. S dnešním dnem mělo placené parkování původně začít platit i v Malešicích, magistrát to však na žádost Prahy 10 odložil, a to do 30. listopadu. Zavedení zón v Praze 6 je plánováno také na Ořechovce, kde by se měly spustit 23. listopadu.

Na modré zóně na Hanspaulce budou moci bez omezení parkovat pouze místní obyvatelé s parkovací kartou, která je platná pro celou Prahu 6. Parkování prvního auta přijde stejně jako v zónách ve zbytku metropole na 1200 korun ročně, druhé vyjde na 7 tisíc korun. Účelem zón je upřednostnění rezidentů a zamezení parkování přespolních řidičů. Ve většině Prahy 6 již zóny fungují a postupně se rozšiřují. Postupně by měly začíti fungovat na celém území městské části.

Nové parkovací oprávnění pro zóny placeného stání si řidiči mohou vyřídit z pohodlí domova. Prostřednictvím Osobních stránek uživatele (OSU) pak mohou spravovat svoje parkovací oprávnění od počítače.

Dnes měly parkovací zóny začít platit i v Praze 10, kde se již koncem srpna spustily ve Vršovicích a části Vinohrad, která pod desátou městkou část spadá, a 5. října ve Strašnicích. Zbývají Malešice, kde bylo spuštění kvůli koronaviru a omezení úředních hodin radnice odloženo.

První regulace parkování začala v 80. letech v Praze 1. Takzvané modré zóny byly poprvé zavedeny v roce 1996 v části Prahy 1. Nyní jsou do systému zapojeny Praha 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 13, 16 a 22.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky parkování, zóny, Hanspaulka, Praha 6, Praha, Malešice, Ořechovka, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

jan kyanka

Parkovací zony jsou blbost dokud budou v Praze celostátní úřady které musí mimo pražští navštěvovat. Pamatuji že před tou komedií z listopadem bylo před těmito úřady vyhrazeno místo pro návštěvy.Dnes jsou tam modré zony.

Úterý, 3. listopadu 2020, 15:56Odpovědět

Ode dneška začínají na Hanspaulce platit parkovací zóny. V Malešicích zóny magistrát odložil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.