Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tramvajová trať na pražském Rašínově nábřeží se dočká rekonstrukce

Tramvajová trať na Rašínově nábřeží v Praze bude opravena. Dopravní podnik (DPP) nyní hledá projektanta opravy. Maximální cena projektu je stanovena na 2,5 milionu korun bez DPH. Vyplývá to z dokumentů zveřejněných na serveru Tender arena. DPP nyní rekonstruuje trať také v Nádražní ulici na Smíchově nebo v ulici Na Veselí v Praze 4, kde staví rovněž prodloužení tratě z Pražského povstání na Pankrác.

Chceme nechat vypracovat projekt k rekonstrukci tramvajové trati. Jak jsme řekli po opravě v roce 2012, že oprava bude mít životnost deset let, tak je třeba mít v roce 2022 projekt k rekonstrukci tratě,“ uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková.

Současná konstrukce tramvajové trati je tvořena tzv. blokovou kolejnicí ve velkoplošných panelech, které podnik na území Prahy dlouhodobě vyměňuje. Při opravě trati bude kromě výměny kolejí také zkontrolováno odvodnění trati, provedena údržba kolejové konstrukce na Palackého náměstí. „Trolejový drát a lanová nosná konstrukce budou zachovány, provede se pouze kontrola a případná výměna jednotlivých prvků,“ píše se v dokumentu.

V září zahájil DPP rekonstrukci trati v ulici Na Veselí, kterou jezdí tramvaje do vozovny Pankrác. Zároveň obnovuje trať v ulici Na Pankráci v úseku od Na Veselí ke Hvězdově. Trať bude sloužit při výluce stanice metra C Pankrác při výstavě přestupní stanice metra D. Provoz tramvají je kvůli rekonstrukci přerušen také v Nádražní ulici na Smíchově. Rovněž vzniká u lihovaru odbočka na plánovaný Dvorecký most spojující Prahu 4 a 5.

Autoři | Foto Mister No / CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0)

Štítky MHD, stavby, tramvaje, Rašínovo nábřeží, dopravní podnik, tramvajová dráha, rekonstrukce, Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, oprava, Pankrác, Smíchov, Pražského povstání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dagmar Ry

Hlavně ať projektanti nezapomenou na prostor pro další magistrátní tramvajovou kavárnu!

Čtvrtek, 22. října 2020, 10:43Odpovědět

Tramvajová trať na pražském Rašínově nábřeží se dočká rekonstrukce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.