Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do systému PID bude od soboty nově zapojeno Kokořínsko

Do systému Pražské integrované dopravy (PID) bude od soboty 8. srpna 2020 nově zapojeno Kokořínsko. Vznikne devět nových linek, upraví se trasy některých nynějších linek a zruší se 17 linek, které dosud nepatřily do systému PID. Autobusové linky PID pojedou nově do 33 měst a obcí. ČTK to dnes sdělil Filip Drápal, mluvčí pražské organizace Ropid, která plánuje pražskou mětskou hromadnou dopravu. Podrobné informace jsou k dispozici na webu PID.

Rozšíření se týká oblasti Libechov-Kokořínsko. Zavedeny budou tři linky číslo 691, 692 a 694 a rozšíří se provoz na současné lince 474, na které bude zpravidelněn provoz a odpadne přestup v zastávce Kokořín pro cestu mezi Mělníkem a obcí Dobřeň. Provoz bude rozšířen celoročně také v pracovní dny večer a o víkendech. Rozšířen bude provoz v turistické sezóně na existující lince 695.

V okolí Mšena budou zavedeny linky 696, která bude mít trasu Všetaty - Byšice - Mělnické Vtelno - Mšeno, a 697. Ta zajistí nové propojení do sousedního Libereckého kraje a pojede v trase Mšeno - Dubá a o víkendech až do zastávky Doksy.

Na rozšíření PID spolupracuje ROPID se středočeskou organizací Integrovaná doprava středočeského kraje (IDSK). Cílem je propojit systémy veřejné dopravy v jeden celek.

PID zahrnuje území Prahy a část Středočeského kraje a tvoří jej pražské linky metra, tramvají a autobusů a rovněž linky příměstských autobusů a vlaky označené písmenem S. Do PID spadá také lanovka na Petřín. Systém má jednotné jízdné a tarifní podmínky a jízdní řády jsou tvořeny tak, aby na sebe vzájemně u jednotlivých druhů dopravy navazovaly.

Autoři | Foto PID

Štítky ČR, MHD, Praha, Středočeský, CHKO Kokořínsko - Máchův kraj, Pražská integrovaná doprava, Mšeno, ROPID, Integrovaná doprava Středočeského kraje, Mělník, Kokořín, Dobřeň, Všetaty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do systému PID bude od soboty nově zapojeno Kokořínsko  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.