Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Radní plánují změnu vzhledu vozů MHD. Autor současného schématu hrozí Praze žalobou

Na dnešním jednání projednají pražští radní plánovanou novou vizuální podobu vozů MHD. Projednán bude také záměr veřejné zakázky na stavbu lanovky z Podbaby do Bohnic, účetní závěrka dopravního podniku, rekonstrukce Křižíkových pavilonů na Výstavišti, zakázka na opravu terasy na Budějovické, studie rozšíření křižovatky na Jižní spojce nebo propojení Evropské a Svatovítské ulice v Praze 6.

Nová podoba autobusů a tramvají

V plánu je postupné sjednocení designu vozů Pražské integrované dopravy a Středočeského kraje. Proti změně podoby vozů se staví autor současného barevného schématu tramvají 15T nebo metra M1 Patrik Kotas. Plán označil za zásah do svých autorských práv a vedení Pray hrozí žalobou.

Lanovka nebo oprava Křižíkových pavilonů

Projednáno bude i zadání zakázky na vybudování lanovky propojující Prahy 6 a Prahy 8, kterou by měl řešit místo investičního odboru magistrátu přímo dopravní podnik. Na programu je také závěrku dopravního podniku, který podle dokumentu skončil loni v zisku 869 150 korun. Rada bude schvalovat také plán opravy Křižíkových pavilonů, kdy má být podle dřívějších informací jako první opraven pavilon D.

Oprava terasy nad vestibulem metra Budějovická

Radní budou rovněž schvalovat záměr vypsat zakázku na opravu terasy nad vestibulem metra Budějovická a zadání technické studie, navrhující rozšíření křižovatky Jižní spojky s Vídeňskou ulicí v Krči. Dále je na programu plán propojit Evropskou a Svatovítskou ulice v Praze 6 novou silnicí, vedoucí podél železnice skrz areál ministerstva obrany. Radní projednají i další ubytování bezdomovců, kterým v reakci na epidemii koronaviru zajistilo město nocleh v hotelech.

Foto Jan Luxík

Štítky MHD, barvy, design, Praha, pavilon, oprava, terasa, Jižní spojka, Bohnice, Podbaba, Patrik Kotas, Pražská integrovaná doprava, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Tojefuk

Jo Pray je slušná hra, ovšem nevím kdo ju vede.

Středa, 5. srpna 2020, 19:36Odpovědět

Radní plánují změnu vzhledu vozů MHD. Autor současného schématu hrozí Praze žalobou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.