Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Libeňský most čeká zatěžkávací zkouška. Přečtěte si informace o omezení dopravy

Libeňský most v Praze čeká dnes v noci zatěžkávací zkouška. Z tohoto důvodu tam bude přerušen tramvajový provoz a pro cestující bude připravena náhradní autobusová doprava.

Od 17. 7. 2020, 22:00 hodin do 18. 7. 2020, 8:00 hodin dojde k přerušení tramvajového provozu od kolejové křižovatky dolní Palmovka (Zenklova x Na Žertvách) po křižovatku Dělnická x Komunardů v obou směrech. Odklon se týká trasy linek č. 1, 6, 14, 25, 31, 94. Zavedena bude náhradní autobusová doprava X1 v trase Palmovka – Dělnická – Palmovka, polookružně a X94 na trase Palmovka – Nádraží Holešovice – Strossmayerovo náměstí. Všechny změny najdete zde.

Dnes v noci proběhne zatěžkávací zkouška Libeňského mostu, kterou provede Technická správa komunikací. Půjde o doplňující zatěžovací zkoušku inundačního mostu X656 v ulici Libeňský most, který je součástí Libeňského soumostí. S tím jsou spojena dopravní omezení.

Od dnešní desáté hodiny večerní do zítřejší osmé hodiny ranní bude přerušen tramvajový provoz a náhradí jej autobusová doprava. „Omezení se nedotkne individuální automobilové dopravy, cyklistické dopravy a pohybu pěších přes hlavní Libeňský most přes Vltavu,“ doplnila mluvčí TSK Barbora Lišková.

Zatěžovací zkouška proběhne v rámci přípravných prací k veřejné zakázce na celkovou rekonstrukci Libeňského mostu, kterou město vypíše během dvou měsíců. „Potřebujeme k ní znát co nejpřesnější informace o stavu mostu. Ty budou sloužit jako podklad pro potenciálního zhotovitele, který výsledkům diagnostiky přizpůsobí rekonstrukci. Je to podobný princip jako u geologického průzkumu metra D, kde potřebujeme mít jasně zmapované, co přesně nás pod zemí čeká,“ uvedl náměstek primátora hlavního města Prahy a radní pro dopravu Adam Scheinherr.

Ohodnoť článek

Foto TSK

Štítky doprava, tramvaje, most, zatěžkávací zkouška, Libeňský most, Praha, Palmovka, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Adam Scheinherr, Nádraží Holešovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Libeňský most čeká zatěžkávací zkouška. Přečtěte si informace o omezení dopravy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.