Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pražské přívozy se na Vltavu vrátí v sobotu, i linka z Karlína do Holešovic

Po zimní pauze budou moci cestující v Praze znovu využít všechny přívozy, které je dostanou z jednoho břehu Vltavy na druhý. Kvůli zpoždění stavby Štvanické lávky bude v provozu překvapivě i přívoz HolKa, který byl v prosinci minulého roku zrušen.

Pražská integrovaná doprava provozuje dva celoroční přívozy, jeden na trase Sedlec – Zámky a druhý z V Podbabě do Podhoří. V sobotu 25. března se k nim připojí další čtyři. P3 cestující dostane z Lihovaru na Dvorce, P5 z Císařské louky přes Kotevní na Výtoň, P6 z Lahoviček na Nádraží Modřany a P7, tedy HolKa, z Rohanského ostrova k Pražské tržnici.

Posledně jmenovaný přívoz byl už v polovině prosince minulého roku zrušen, počítalo se totiž s jarním zprovozněním Štvanické lávky. Ta propojí Holešovice s Karlínem, kvůli zpoždění stavby se tak stane podle odhadů až v červenci.

Jak informovala Pražská integrovaná doprava na svých stránkách, po skončení provozu P7 vyjede přívoz P4 na trase Dostihová a Belárie.

„Za loňský rok přepravily pražské přívozy více než 619 tisíc lidí. Nejvytíženějším přívozem byla tradičně linka P2 mezi Podbabou a Podhořím, která přepravila 219 tisíc lidí a 23 tisíc kol,“ informoval na webu mluvčí PIDu Filip Drápal. Denně je to šest set lidí.

Druhou v pořadí je linka P5 se 119 tisíci lidmi, třetí P7 HolKa s 88 tisíci. 

Přívozy jsou součástí pražské hromadné dopravy, platí na nich klasické jízdenky a předplatní kupony.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pražská integrovaná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské přívozy se na Vltavu vrátí v sobotu, i linka z Karlína do Holešovic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.