Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ulice se kvůli stavbě metra D uzavře na tři roky

Řidiče, kteří jezdí ulicí Na Strži na území Prahy 4, čeká velmi dlouhé dopravní omezení, které bude trvat roky. Ulice Na Strži se totiž mezi ulicemi Olbrachtova a Antala Staška od 1. dubna uzavře kvůli výstavbě metra D. Kompletní uzavírka dalších úseků této silnice potrvá následující tři roky.

FOTOGALERIE: Obří pódium, raut i fotokoutek. Zahájení stavby metra D připomínalo menší festival

Včerejší slavnostní zahájení stavby metra D připomínalo velkou zahradní party nebo menší festival. Na prostranství u nákupního centra Arkády Pankrác, kde se začíná stavět, magistrát pozval stovky lidí. Účastnili se političtí představitelé Prahy i...

Omezení bude trvat zhruba tři roky

„Řidiči z Prahy 4 a řidiči, kteří Prahou 4 projíždějí, se musí připravit na dlouhá zdržení v okolí ulice Na Strži, anebo využít alternativní trasy,“ upozornil na webu městské části její mluvčí Vít Drbal.

V sobotu 1. dubna 2023 začne kompletní uzavírka dalších úseků ulice Na Strži mezi ulicemi Olbrachtova a Antala Staška, která má trvat podle webu Prahy 4 zhruba následující tři roky. Vzejd zůstane zachovaný do ulice Radova, a to i ve směru od Pankráce v protisměrném pruhu.

Omezení se dotknou i autobusové dopravy

Řidiči musejí s uzavírkou počítat kvůli výstavbě metra D, která pokračuje hloubením stanice. „Od 7. dubna 2023 dojde navíc kvůli výstavbě nové trasy metra D také k omezení provozu v ulici Na Pankráci před OC Pankrác ve směru na Budějovickou, kde bude až do října uzavřen jeden jízdní pruh. Bude zde probíhat na několik etap přeložka horkovodu. V této souvislosti bude pro pěší i uzavřena část piazzetty před obchodním centrem,“ popsal Drbal.

Dopravní omezení se podle webu Prahy 4 dotknou i autobusové dopravy a na dopravní opatření budou s předstihem upozorňovat cedule na hlavních silnicích, které vedou do této oblasti.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hochtief, Metrostav

Štítky doprava, omezení, metro, stavba, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulice se kvůli stavbě metra D uzavře na tři roky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.