Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Pražští strážníci řešili za čtyři dny sedm řidičů opilých nebo se zákazem řízení

Pražští strážníci řešili během uplynulých čtyř dnů v ulicích hlavního města sedm řidičů, kteří za volantem neměli co dělat, protože byli buď opilí nebo měli zákaz řízení. Během minulého roku strážníci provedli na území celého hlavního města 2500 testů na alkohol a drogy. Z nich bylo 180 pozitivních. Za první dva měsíce letošního roku se testům na alkohol a drogy podrobilo 450 řidičů, z nichž 36 bylo pozitivních.

Podle mluvčí pražských strážníků jsou scénáře kontrol opilých řidičů nebo těch s vysloveným zákazem řízení jako přes kopírák. „Řidiči buď zapomenou rozsvítit světla, poruší dopravní značení, hlavně zákazového typu či při odbočení, a nesmíme zapomenout zmínit nejistý styl jízdy, kličkování, nesmyslné přejíždění z pruhu do pruhu či ze strany na stranu,“ popisuje Irena Seifertová.

Kamery strážníků v posledních dnech zachytily případy z Prahy 5, 11 a 12.

V Opatovické ulici si autohlídka strážníků všimla kličkující škodovky, dvaatřicetiletý řidič se zákazem řízení nadýchal přes 2,5 promile. K dalšímu případu došlo ve Lhotecké ulici, kde osmačtyřicetiletý cizinec porušil zákazovou značku a vjel do jednosměrky. Přestupek vysvětlil tím, že si potřeboval dofouknout pneumatiku. „Hra na překvapeného, když mu strážníci připomněli, že od února letošního roku nesmí řídit, na strážníky nezabrala,“ popsala mluvčí.

Další případ se týká šedesátiletého řidiče, který v pět ráno vyjel z Prahy 8 pod vlivem alkoholu a měl namířeno do ulice V Cementárně na Praze 5. „Muž strážníkům přiznal, že něco popil, což potvrdila vzápětí i dechová zkouška s pozitivním výsledkem přes 1,5 promile,“ uvedla Seifertová.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky alkohol, opilý, řidič, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pražští strážníci řešili za čtyři dny sedm řidičů opilých nebo se zákazem řízení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.