Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Praha obměnila dozorčí radu dopravního podniku, odvolala dva členy

Při dnešním jednání Rady hlavního města bylo rozhodnuto o změnách v dozorčí radě pražského dopravního podniku. Odcházejí dva členové, nově zvolenými jsou dva zástupci Pirátů a jeden z ANO. Doplní je ještě člen Spolu. První schůzi bude mít dozorčí rada 22. března.

Rada hlavního města odvolala Pavla Vyhnánka (Praha Sobě) a Petru Kolínskou, nově pak zvolila Ondřeje Prokopa (ANO), Zdeňka Hřiba a Gabrielu Lněničkovou (oba Piráti). Lněničková je předsedkyně krajského expertního týmu Pirátů v oblasti dopravy.

V dozorčí radě je stále ještě jedno místo volné, obsadit ho má nominant Spolu Zdeněk Kovářík (ODS), radní pro finance. Další obměnu ještě plánuje KDU-ČSL.

Primátor Hřib vyzval ředitele dopravního podniku k rezignaci. Ten odmítl

Dosluhující pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) v úterý vyzval generálního ředitele dopravního podniku Petra Witowského, aby odstoupil z pozice předsedy představenstva a ředitele pražského dopravního podniku. Důvodem je nákup informačních...

„Kromě toho se počítá s tím, že na dalších místech některých koaličních stran možná dojde ke změnám. Důležité pro mě ale je, že už dozorčí rada dopravního podniku může začít pracovat," uvedl na tiskové konferenci Zdeněk Hřib (Piráti), náměstek primátora pro dopravu.

Podle Hřiba by teď mělo být co nejdříve vyhlášeno výběrové řízení na členy představenstva dopravního podniku. Nejbližší jednání dozorčí rady by mělo být 22. března.

Výběrové řízení, které bylo několikrát odloženo a nakonec zrušeno, bude podle Hřiba otevřené, přihlásit se může kdokoliv.

Pražští radní odvolali z dozorčí rady dopravního podniku místostarostu Prahy 9 Doležala

Pražští radní v pozici valné hromady dopravního podniku odvolali z dozorčí rady podniku místostarostu Prahy 9 Marka Doležala (TOP 09). Doležal podle náměstka primátora Adama Scheinherra (Praha Sobě) hrubě porušil povinnosti člena dozorčí rady....

Z předchozího volebního období v radě zůstávají Piráti Jan Jiran a Adam Lička, za Prahu Sobě pak Adam Scheinherr.

Celkem pak v dozorčí radě Piráti čtyři zástupce, Spolu tři, STAN jednoho a po jednom také opoziční Praha Sobě a ANO. K tomu je ještě pět členů z řad zaměstnanců dopravního podniku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik

Štítky dozorčí rada, Česká pirátská strana, dopravní podnik, ANO 2011, Zdeněk Hřib, Rada hlavního města Prahy, Praha sobě, Petra Kolínská, Pavel Vyhnánek, Gabriela Lněničková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha obměnila dozorčí radu dopravního podniku, odvolala dva členy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.