Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO: Řidiči v Praze zneužívají parkování pro invalidy. Průkazy mají falešné nebo i po zemřelých

Strážníci městské policie během února přistihli sedm řidičů, kteří na stáních vyhrazených pro invalidy v centru Prahy parkovali neoprávněně. Někteří se vymlouvali, že invalidy přivezli, další měli karty po zemřelých nebo falešné. Minulý rok takto hlídky odhalily před jedenáct tisíc případů.

Oblíbeným místem řidičů, kteří neoprávněně využívali parkovací karty pro osoby tělesně postižené, bylo Malostranské náměstí. Ve dvou dnech tam strážníci nechali odtáhnout tři auta, jejichž majitelé kartu pro invalidy zneužili.

Oblíbenou výmluvou bylo to, že autem přijeli rodiče, pro které je průkaz vystaven, nebo že invalidní osobu přivezli. Jenže většina míst je pod dohledem kamer a tvrzení se dá snadno vyvrátit. Někteří pak měli i karty pro zemřelých.

„Muž, který zaparkoval na místě pro invalidy v Pařížské ulici a jehož průkaz se zdál strážníkům podezřelý, se nakonec hlídce přiznal, že si okopíroval průkaz své manželky a na kopii nalepil padělaný hologram,“ popsala na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

V loňském roce strážníci řešili 11002 takových případů. Za přestupky uložili 1826 pokut za celkem 952 300 korun. Čtyři stovky případů řešili domluvou, 8774 předali správnímu orgánu.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města

Štítky parkování, městská policie, invalidé, karta, Praha, pokuty, lež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Zvěřina

Ti nejlínější strážnici na Praze 6 toto neřeší, i když je jim nahlášeno... Klasika před poštou v Kafkově ulici... Zřejmě i proto,. že tram nedovoleně parkují vojáci z nedalekého ministerstva...

Středa, 1. března 2023, 20:21Odpovědět

VIDEO: Řidiči v Praze zneužívají parkování pro invalidy. Průkazy mají falešné nebo i po zemřelých  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.