Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Druhá etapa oprav tramvajové trati na Malé Straně bude o čtyři dny rychlejší, než se plánovalo

O zrychlených opravách tramvajové trati na Malé Straně jsme informovali už v březnu, tehdy se první etapu podařilo zrychlit o tři dny. Druhá etapa oprav, která měla finišovat 4. března, bude kratší hned o čtyři. Práce na třetí etapě oprav kolejí na Újezdě začnou už 28. února. Předpokládané ukončení všech prací na opravě tramvajové trati na Malé Straně je 31. března 2023.

Náskok by se mělo podařit udržet

Dopravnímu podniku se podaří zkrátit druhou etapu opravy tramvajové trati na Malé Straně, která aktuálně probíhá v Karmelitské ulici. „Klimatické podmínky během druhé etapy opravy tramvajové tratě na Malé Straně, kterou jsme prováděli v Karmelitské ulici, byly mimořádně příznivé. Umožnilo nám to nejen udržet si třídenní náskok z první etapy, ale práce na samotné druhé etapě navíc zkrátit ještě o další den. Díky tomu se můžeme přesunout s třetí etapou do ulice Újezd o čtyři dny dříve, už od úterý 28. února místo původně plánované soboty 4. března 2023,“ vysvětlil v tiskové zprávě důvody zrychlení oprav Jan Šurovský, člen představenstva a technický ředitel DPP – Povrch. 

Podle Šurovského by se mělo podařit náskok udržet, a to za předpokladu příznivého počasí a toho, že nenastanou žádné nepředvídatelné okolnosti během posledních dvou etap. „Malá Strana až do konce opravy tramvajové tratě zůstává obousměrně neprůjezdná, nyní v oblasti Újezdu. Velmi oceňuji, že si naprostá většina řidičů vzala naše společné výzvy s Prahou 1 i TSK k srdci, aby do centra města, a zvláště na Malou Stranu zbytečně nezajížděla, nekomplikovala nám práci a neblokovala veřejnou dopravu, zásobování a obsluhu institucí a provozoven v oblasti. Náš apel a prosba nicméně platí i nadále,“ doplnil.

Úplně hotovo má být na konci března

Stavební práce na třetí etapě v ulici Újezd začnou už v úterý 28. února 2023. Ulice Újezd bude během třetí etapy od úterý 28. února do neděle 19. března 2023 obousměrně uzavřena pro veškerou dopravu v úseku od křižovatky s Hellichovou po křižovatku Vítěznou ulicí.

Pro cestující MHD zůstává situace stejná, dosavadní dopravní opatření zůstávají v platnosti včetně náhradní autobusové dopravy X20 na trase mezi Malostranským náměstím a Malostranskou. Předpokládané ukončení všech prací na opravě tramvajové tratě na Malé Straně je 31. března 2023.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dan Šabík, Dopravní podnik hlavního města Prahy

Štítky doprava, opravy, koleje, tramvaj, Malá Strana, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhá etapa oprav tramvajové trati na Malé Straně bude o čtyři dny rychlejší, než se plánovalo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.