Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Řidič v Praze dostal záchvat za volantem a vjel na chodník. Pět lidí je zraněno

V Praze došlo v noci na sobotu 25. února k dopravní nehodě, která si vyžádala pět zraněných. Řidič za volantem Škody Superb dostal podle pražských záchranářů za volantem záchvat doprovázený křečemi, ztratil schopnost ovládat vozidlo a vjel na chodník v prostoru tramvajové zastávky I. P. Pavlova, kde zranil tři lidi, z nich jednoho vážně.

Záchranáři pečovali o pět zraněných

Dnes jednu hodinu po půlnoci došlo k nehodě, po které záchranáři pečovali o celkem pět zraněných lidí. U dopravní nehody sražených chodců na I. P. Pavlova zasahovali čtyři posádky rychlé zdravotnické pomoci, malý sanitní vůz a inspektor.

„Pečovali jsme celkem o pět zraněných, dva z osobního auta a tři chodce. Všichni byli při vědomí a mimo ohrožení života. Řidič byl po záchvatu křečí, měl poraněné horní i dolní končetiny, jeden chodec utrpěl úraz hlavy a obou dolních končetin, zbytek pacientů pacientů lehčí poranění,“ popsala na twitterovém účtu záchranářů jejich mluvčí Jana Poštová.

„S největší pravděpodobností vlivem zdravotní indispozice řidič srazil tři chodce a následně narazil do budovy,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová na twitterovém účtu policie a doplnila, že okolnostmi nehody se zabývají kriminalisté.

„Byla to obrovská rychlost. My jsme stačili s kamarádem jen zázrakem uskočit“

Během nehody stálo na zastávce asi dvacet lidí. „Byla to obrovská rychlost. My jsme stačili s kamarádem jen zázrakem uskočit. Auto prolétlo okolo nás a v plné rychlosti narazilo do dveří pekařství. Uvnitř seděl řidič a mladá dívka, kterou podle toho, co říkali policisté, vezl domů. Byl to nějaký alternativní taxík,“ popsala jedna ze svědkyň na místě pro iDnes.

Kvůli nehodě nejezdily v centru Prahy asi hodinu a půl tramvaje. Na místě zasahovali kromě záchranářů taky policisté a hasiči. „Po zadokumentování policií jsme vůz vyprostili a zasypali uniklé provozní kapaliny,“ napsala na Twitter pražských hasičů jejich mluvčí Kateřina Suchánská.

Ohodnoť článek

Foto HZS hl. m. Prahy, ZZS hl. m. Prahy

Štítky doprava, nehoda, zranění, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič v Praze dostal záchvat za volantem a vjel na chodník. Pět lidí je zraněno  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.