Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dopravní kolaps se nekoná. Oprava kolejí na Malé Straně jde zatím podle plánu

Koncem ledna odstartovaly práce na výměně tramvajových kolejí mezi zastávkami Malostranská a Újezd. Práce jsou rozděleny do čtyř etap, úplně hotovo by mělo být 31. března. Malá Strana je pro řidiče uzavřena a objízdná trasa vede přes tunelový komplex Blanka. Někteří řidiči se báli dopravního kolapsu, ke kterému však zatím nedošlo. Zástupci Prahy 1 a dopravního podniku žádají řidiče z jiných městských částí a mimopražské, aby při cestě do Prahy 1 používali městskou hromadnou dopravu.

Řidiči jsou ukáznění. „Alespoň prozatím,“ říká starostka

Výměna kolejí na Malé Straně běží podle vedení Prahy 1 bez větších problémů a řidiči jsou ukáznění. „Výluka tramvajové dopravy je pro spoustu občanů omezující, ale co se týká aut, většina řidičů objízdné trasy respektuje,“ uvedla na sociálních sítích Prahy 1 starostka Terezie Radoměřská a doplnila, že se zatím nenaplnily vize, které předpokládaly dopravní kolaps. „Alespoň prozatím,“ zdůraznila.

Začátkem týdne zkontrolovalo vedení Prahy 1 a pražského dopravního podniku práce na prvním z postupně uzavíraných úseků v Letenské ulici mezi křižovatkou s Klárovem a budovou Ministerstva financí.

„Žádáme všechny řidiče, aby v maximální možné míře využívali tunelový komplex Blanka. Současně také prosíme řidiče z jiných městských částí a mimopražské, aby při cestě do Prahy 1 používali MHD,“ píše se na facebooku první městské části.

„Koleje už dosloužily“

Důvody oprav objasnil technický ředitel dopravního podniku Jan Šurovský. „Koleje už dosloužily. Některé kolejnice by třeba ještě dva tři roky vydržely, ale ta nejhorší místa jsou už opravdu ve velmi špatném stavu,“ zdůvodnil Jan Šurovský. K výměně pražců a kolejového spodku během oprav nedojde.

Práce v Letenské ulici by měly skončit 16. února, poté se dělníci přesunou do Karmelitské ulice a budou opravovat úsek od Malostranského náměstí po křižovatku s Hellichovou ulicí. Další část oprav proběhne na Újezdě, mezi křižovatkou s Hellichovou a křižovatkou s Vítěznou ulicí. Všechny etapy oprav by měly být hotové 31. března. Informace o provozu MHD jsou k dispozici zde.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPP Zdeněk Bek a Vojtěch Uher

Štítky doprava, koleje, oprava, Malá Strana, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Matoušek

Cool

Čtvrtek, 2. února 2023, 15:21Odpovědět

Dopravní kolaps se nekoná. Oprava kolejí na Malé Straně jde zatím podle plánu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.