Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silné sněžení komplikovalo provoz u Prahy. Problémy byly na silnicích i železnici

Silné sněžení zasáhlo ráno část Středočeského kraje. V okolí Mladé Boleslavi, Mnichova Hradiště a Nymburka může podle meteorologů napadnout během tří hodin kolem šesti centimetrů mokrého sněhu. Vyplývá to z aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu. Problémy jsou v dopravě, na dálnici D10 mezi Prahou a Libercem je podle webu dopravniinnfo.cz sjízdný jeden jízdní pruh. V Nymburce byla zasněžená výhybka, České dráhy zrušily ranní spoje do Poříčan. Příměstské autobusy v okolí Prahy nabírají zpoždění.

Sněží hlavně na Mladoboleslavsku a v okolí Nymburka

Meteorologové časně ráno aktualizovali výstrahu před silným sněžením, upozorňují, že regiony Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Nymburk ve Středočeském kraji zasáhlo časně ráno silné sněžení.

„Podle radarových odhadů i srážkoměrných měření se vyskytuje silné sněžení a mohlo napadnout víc než tři centimetry mokrého sněhu za jednu hodinu nebo víc než šest centimetrů za tři hodiny. Intenzita sněžení postupně zeslábne," uvedli meteorologové na svém webu.

Problémy jsou na silnicích i železnici

Kvůli silnému sněžení jsou problémy v dopravě zejména na Mladoboleslavsku. Kamiony uvízly na silnici 16 u obce Nemyslovice na Mladoboleslavsku. Organizátor pražské integrované dopravy hlásí problémy na silnicích především na Mladoboleslavsku a Mšensku. „Dochází ke zpoždění všech spojů v této oblasti, některé spoje nejedou vůbec kvůli nehodám, nebo zapadnutí vozů," uvedl na twitteru.

Na železnici byly ráno problémy v Nymburce, kvůli zasněžené výhybce nejely časně ráno spoje do Poříčan. Aktuálně je přerušený provoz mezi Mladou Boleslaví a Bakovem nad Jizerou, důvodem je spadlý strom na trati.

Sněžit by podle předpovědi mělo během dne na většině území Česka, meteorologové očekávají, že během 12 hodin napadne sedm až 12 centimetrů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TSK

Štítky počasí, silnice, sníh, sjízdnost, doprava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silné sněžení komplikovalo provoz u Prahy. Problémy byly na silnicích i železnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.