Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Malé Straně vymění koleje, práce omezí dopravu na dva měsíce

Dopravní podnik a magistrát hlavního města začnou koncem ledna s výměnou tramvajových kolejí mezi zastávkami Malostranská a Újezd. Práce proběhnou ve čtyřech etapách a potrvají dva měsíce. Pro cestující hromadnou dopravou budou připraveny náhradní autobusy, řidiči budou muset využít objízdné trasy.

Podle radnice první městské části je se životnost kolejí přiblížila svému konci, po většině ve jmenovaném úseku totiž tramvaje jezdí už jednadvacet let. „Výměna má zajistit větší bezpečnost i podstatně tišší provoz,“ píše se na webu Prahy 1. Tramvaje logicky v provozu nebudou, dopravní podnik ale připraví náhradní autobusy.

Práce jsou rozděleny do čtyř částí. První etapa je naplánována na úsek mezi Klárovem a Malostranským náměstím a bude trvat od 28. ledna do 16. února. V té době pro řidiče uzavřou Letenskou ulici. „Doprava směr Klárov bude vedena přes ulice Karmelitská, Újezd, Vítězná, most Legií, Masarykovo nábřeží, Divadelní, Smetanovo nábřeží, Křižovnická a Mánesův most,“ informovala radnice.

Ve druhém termínu od 16. února do 4. března uzavřou ulici Karmelitskou, koleje se budou měnit mezi Malostranským náměstím a zastávkou Hellichova. „Doprava směr Klárov a Malostranské náměstí bude vedena přes ulice Újezd, Vítězná, most Legií, Masarykovo nábřeží, Divadelní, Smetanovo nábřeží, Křižovnická, Mánesův most, Klárov, Valdštejnská a Tomášská. Vjezd do ulice Tržiště bude zachován pro dopravní obsluhu,“ radí Praha 1. Dopravu ve směru Újezd a Maltézské náměstí pak povedou přes Letenskou, Klárov, Mánesův most, Křižovnickou, Smetanovo nábřeží, most Legií, Vítěznou a Újezd.

Třetí etapa a čtvrtá etapa pak proběhnout od 4. do 31. března a bude se týkat kolejí mezi Hellichovou až po Vítěznou. Uzavírka bude platit pro ulici Újezd. Dopravu ve směru Klárov povedou přss Újezd, Vítěznou, most Legií, Masarykovo nábřeží, Divadelní, Smetanovo nábřeží, Křižovnickou, Mánesův most, Klárov, Valdštejnskou, Tomášskou, Malostranské náměstí a Karmelitskou. Ve směru na Újezd pak řidiči pojedou přes Karmelitskou, Letenskou, Klárov, Mánesův most, Křižovnickou, Smetanovo nábřeží, most Legií a Vítěznou. Do Říční se pak lidé dostanou přes Šeříkovu.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky koleje, oprava, dopravní podnik, magistrát hlavního města, Malá strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Malé Straně vymění koleje, práce omezí dopravu na dva měsíce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.