Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Florenci se bude opravovat strop. O víkendu tam nepojede metro

Oprava stropní desky na pražské Florenci zastaví metro na lince C v úseku mezi stanicemi Vltavská a Hlavní nádraží. Metro nepojede v sobotu 14. a neděli 15. ledna. Cestující budou muset využít náhradní autobusovou dopravu XC nebo využít tramvaj číslo 36. Vyplývá to z aktuálních informací zveřejněných na webu dopravního podniku. Opravu desky zahájil podnik loni na jaře. Stanice Florenc byla pod tehdejším názvem Sokolovská zprovozněná v roce 1974.

Cestující budou muset využít náhradní autobusy XC

Výluka provozu metra mezi Vltavskou a hlavním nádražím začne v sobotu se zahájením provozu zhruba od 04:30 a metro se opět rozjede v této části linky v pondělí 16. ledna se zahájením provozu ve stejném čase.

Cestující budou muset využít náhradní autobusy XC, které pojedou od zastávky u hlavního nádraží v Opletalově ulici přes Masarykovo nádraží na Vltavskou, kde zastaví na předmostí Hlávkova mostu, následně budou pokračovat přes Strossmayerovo náměstí na Výstaviště. Tramvajová linka číslo 36 pojede ze Zvonařky přes I. P. Pavlova na Karlovo a Václavské náměstí k Masarykovu nádraží a dále na Vltavskou, odkud zamíří přes Nádraží Holešovice a Kobylisy na Sídliště Ďáblice.

Podívejte se pod náměstí Jiřího z Poděbrad. Stanice se na deset měsíců uzavře

Pod povrchem náměstí Jiřího z Poděbrad v těchto dnech probíhají ražby na stavbě výtahů, díky kterým bude stanice metra Jiřího z Poděbrad v budoucnu bezbariérová. Dělníci v podzemí pracují už od 1. září 2021 a razí přes 500 dnů. Dobrou zprávou je,...

Změna trasy čeká historickou linku číslo 23

Změna trasy pak čeká historickou linku číslo 23. Ve směru od Královky pojede ze zastávky Bruselská nepojede na Zvonařku, ale směr Nuselské schody a dále do obratiště v zastávce Náměstí Bratří Synků.

Monolitická stropní deska má rozlohu asi 4000 metrů čtverečních a rozkládá se pod křižovatkou ulic Křižíkova a Ke Štvanici. Nosníky a samotnou desku je nutné vyměnit kvůli jejich korozi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky MHD, stavby, metro, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Florenci se bude opravovat strop. O víkendu tam nepojede metro  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.