Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opravy Želivského už se kvůli havarijnímu stavu nedají odkládat, zkomplikují dopravu

Opravy kanalizace, vodovodu a plynovodu budou po většinu letošního roku znamenat dopravní komplikace ve frekventované ulici Jana Želivského v Praze 3. Podle informací městské části bude od poloviny ledna do června uzavřen úsek od Basilejského náměstí směrem na Ohradu, poté bude ulice neprůjezdná v opačném směru od Koněvovy k Olšanské ulici. Práce na plynovodu omezily dopravu v ulici i začátkem loňského roku, město plánuje také její kompletní rekonstrukci.

Ulice bude z důvodu oprav po většinu roku v jednom směru neprůjezdná a řidiči budou nuceni využívat objízdné trasy. „Je to drastické, ale musíme to respektovat," řekl místostarosta Prahy 3 Ondřej Rut (Zelení). Dodal, že podle Pražské vodohospodářské společnosti a Pražské plynárenské již se opravy nedají z důvodu špatného stavu infrastruktury a častých havárií dále odkládat. Po letošních opravách by měly být inženýrské dítě v ulici kompletně opravené, dodal Rut.

„Magistrát nám zároveň přislíbil, že letos nepovolí na hlavních ulicích na území Prahy 3 žádná další dopravní omezení," sdělil dále místostarosta. Magistrát také odložil plánovanou další část rekonstrukce Koněvovy ulice na příští rok.

Rut loni z pozice místostarosty Prahy 3, kterou obhájil, kritizoval magistrát za podle něj nedostatečnou koordinaci únorových prací v uici Jana Želivského. Letos podle něj městská část harmonogram obdržela dříve a koordinace ze strany města byla lepší.

Město připravuje i celkovou rekonstrukci ulice, nutná je podle dopravního podniku i výměna tramvajových kolejí. Technická správa komunikací (TSK) začala s přípravou projektu, Rut nicméně neočekává, že by samotné práce začaly dříve než za pět let. Rizikem podle něj je, že aktuální rekonstrukce sítí nemusí být v souladu s připravovanými úpravami a nebude tak možné například vysadit stromořadí na zvažovaných místech. Místostarosta dodal, že TSK dostala od vedení města za úkol se na to zaměřit.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky opravy, doprava, stavby, Želivského Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy Želivského už se kvůli havarijnímu stavu nedají odkládat, zkomplikují dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.