Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pražští strážníci chtějí koupit nové vozidlo pro svoz opilců

Pražští strážníci plánují koupi nového speciálně upraveného vozidla pro svoz opilých lidí. Důvodem je špatný technický stav a opotřebovanost jednoho z jejích vozů. Náklady na pořízení jsou asi 3,2 milionu korun. Vyplývá to z dokumentu, který měl dnes na programu finanční výbor pražského zastupitelstva a nedávno také pražští radní. Vůz odvážející opilce vyjel poprvé do pražských ulic v roce 2006. Nákup se má uskutečnit při obnově vozového parku městské policie. Zřizovatelem MPP je Praha a nákup musí schválit vedení města.

Městská policie má nyní tři speciální vozidla k přepravě opilých lidí. Vyměněno bude nejstarší z nich, které strážníci pořídili v roce 2012 a má najeto 297 tisíc kilometrů. Vozidlo je na hranici své životnosti nejenom kvůli množství ujetých kilometrů, ale i z hlediska interiérového opotřebení a zastaralého technického vybavení.

Pokud město záměr schválí a MPP poté vypíše tendr na koupi, od vítěze chtějí strážníci pořídit skříňovou dodávku s dieselovým motorem a pohonem 4x4 a automatickou převodovkou. Součástí bude speciální vestavba, kdy bude nákladový prostor rozdělen na dvě části, jedna pro strážníky a druhá pro opilé lidi a případný policejní doprovod. Vnitřek bude vybaven speciálními sedačkami, lehátkem a kompletně opláštěna voděodolným omyvatelným materiálem.

Nejčastěji vyrážejí strážníci se zmíněným vozem do centra města, tedy například na Václavské náměstí, do ulice Na Příkopě či na náměstí Republiky, a rovněž k Andělu. Při výjezdu spolupracují se záchrannou službou i policisty. Od začátku fungování odvezla MPP desítky tisíc opilých lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky strážníci, policie, automoto, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští strážníci chtějí koupit nové vozidlo pro svoz opilců  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.