Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dopravní podnik vyslal do ulic Prahy deset vánočních vozů

Po Praze bude až do začátku ledna jezdit desítka vánočně nazdobených tramvají a autobusů. K tomu dopravní podnik nechal zkrášlit i oba vozy lanovky na Petřín a muzeum hromadné dopravy.

„V předešlých dvou letech jsme rozsvícení a první vypravení naší vánoční flotily museli kvůli protiepidemickým opatřením bohužel realizovat bez veřejnosti. Vánoční flotilou chceme poděkovat především všem cestujícím, kteří využívají veřejnou dopravu, ale také našim řidičům, strojvedoucím a dalším kolegyním a kolegům, kteří se podílejí na bezvadném fungování pražské MHD,“ uvedl v tiskové zprávě Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel dopravního podniku.

Lidé se mohou projet tramvajemi Škoda 15T ForCity, historickou dvounápravová tramvaj Ringhoffer, modelem T3, 14T, T3SU a uvidí i Mazačku. Vánoční kabát pak mají i retrobus Irisbus Citelis 12M a autobus SOR NB 12.

Tramvaj 15T bude jezdit na linkách  9, 10, 12, 16 a 20, autobus SOR na linkách 109, 133, 165, 175, 182 a 199 a retrobus na 133, 175 a 213. Ostatní vozy budou mít speciální jízdní řád, který najdete zde. Všechny vozy pak budou v provozu až do 6. ledna.

Kromě toho jsou ozdobeny i oba vozy lanovky na Petřín, horní stanice lanovky a střešovické muzeum.

Celkem je na všech vozidlech 23 tisíc světýlek a mají i vnitřní dekorace a speciální vnější polepy. Se vším pomáhali i studenti Střední průmyslové školy dopravní.

„Jako každý rok, se na realizaci výzdoby podíleli naše žákyně, žáci a učitelky odborného výcviku. Jak je vidět na fotografiích, nebyla to často úplně lehká práce, ale překvapení k Vánocům patří, takže všichni dělali, co mohli,“ píše se na Facebooku školy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik hl. m. Prahy, Daniel Šabík, Střední průmyslová škola dopravní

Štítky Dopravní podnik, výzdoba, tramvaj, autobus, výzdoba, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik vyslal do ulic Prahy deset vánočních vozů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.