Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prahu čekají dvě výuky metra najednou. Opravují se tratě linek A a C

Přes prodloužený víkend čekají cestující hromadnou dopravou v Praze dvě komplikace. Dopravní podnik opravuje hned dvě tratě metra najednou, na linkách A a C. Lidé budou moci využít náhradní dopravu, metro opravovaných úsecích znovu pojede až v pondělí.

Na trase A začíná výluka už ve středu 16. prosince, metro nepojede mezi stanicemi Skalka a Depo Hostivař. Jak uvedl dopravní podnik na Facebooku, bude se modernizovat zabezpečovací systém.

„Jako náhradní dopravu lze využít v úseku Strašnická – Depo Hostivař pravidelnou tramvajovou linku 7 nebo v trase Radošovická/Staré Strašnice – Strašnická – Nové Strašnice – Depo Hostivař zavedenou tramvajovou linku 37,“ radí web dopravního podniku. Od 17. listopadu se pak výluka rozšíří až na stanici Strašnická. Z této zastávky pojedou autobusy 125 a 175.

Linku C pak od 17. listopadu čeká přerušení provozu mezi zastávkami Pražského povstání a Florenc kvůli výměně 490 skoro 50 let starých dřevěných pražců za betonové. „Tentokrát vyměníme pražce na 2. traťové koleji v úseku mezi stanicemi I. P. Pavlova a Vyšehrad a na 1. staniční koleji ve stanici Muzeum C. Na výměně pražců, což je téměř výlučně manuální práce, se bude podílet zhruba 80 pracovníků," informoval dopravní podnik na Facebooku.

Z Florence na Pražského povstání a zpět bude zavedena náhradní autobusová doprava XC.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Horňák

Štítky metro, výluky, oprava, pražce, dopravní podnik, náhradní doprava, Praha, dopravní společnost, Depo Hostivař, Facebook, Ivan Petrovič Pavlov, Florenc, Skalka, Strašnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prahu čekají dvě výuky metra najednou. Opravují se tratě linek A a C  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.