Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vítkov a Karlín propojí lávka. Povede nad železniční tratí

Praha plánuje postavit lávku pro pěší, která propojí vrch Vítkov s Karlínem. Povede nad železniční tratí z Pernerovy ulice. Dosluhující městská rada v pondělí schválila memorandum se soukromým developerem, který městu poskytne pro stavbu pozemek u svého plánovaného domu. Z karlínské strany bude lávka přístupná s pomocí výtahu, náklady na její vybudování město odhaduje na 67,6 milionu korun.

Stavba lávky by měla být hotová do pěti let

Primátorův náměstek Adam Scheinherr (Praha Sobě) uvedl, že městská firma Technická správa komunikací (TSK) nyní připraví projekt lávky. Stavba by podle něj mohla být s ohledem na koordinaci se stavbou bytového domu a nutnost vybudovat na karlínské straně výtah a na Vítkově přístupovou cestu hotova do pěti let. Náměstek dodal, že lávka bude z obou stran bezbariérová.

Konstrukce bude zhruba na úrovni nové lávky přes Štvanici

Konstrukce bude umístěna zhruba na úrovni nyní dokončované lávky propojující přes ostrov Štvanice Karlín s Holešovicemi. Bude tak možné projít ze Žižkova přes Vítkov a Karlín až do Holešovic. „Bonusem pro město bude i zpřístupnění severního svahu Vítkova, který je dnes využíván výrazně méně než jeho ostatní části i přesto, že jsou zde velmi hodnotná a atraktivní místa," píše se ve schváleném dokumentu.

Praha také před časem vypsala tendr s předpokládanou hodnotou 98,2 milionu korun bez DPH na první část plánovaných úprav vrchu Vítkov. Budou zahrnovat nový povrch a úpravy zeleně v okolí památníku, kde by mělo přibýt mimo jiné i bistro s veřejným WC. Jde o první část úprav, které podle plánů města potrvají několik let.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík, Marek Kopeć, Petr Tej, Žofie Raimanová, Oto Melter

Štítky Vítkov, Karlín, lávka, propojení, stavby, Praha, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Adam Scheinherr, Praha sobě, Holešovice, železnice, Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítkov a Karlín propojí lávka. Povede nad železniční tratí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.