Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Mezi Vltavskou a Dělnickou nebudou až do půlky prosince jezdit tramvaje

Na pražském Bubenském nábřeží nebudou od pondělí 26. září jezdit tramvaje v úseku mezi Vltavskou a Dělnickou. Důvodem je oprava kolejí, kanalizace, vodovodu, chodníků a vozovky. Tramvaje pojedou objížďkou. Výluka potrvá do 15. prosince a o den později opět tramvaje vyjedou na své trasy. Vyplývá to z informací zveřejněných na webu dopravního podniku. Provoz tramvají je nyní na nábřeží částečně omezen kvůli výstavbě Štvanické lávky z Holešovic do Karlína.

Přerušení provozu se dotkne pěti tramvajových linek

Přerušení provozu se dotkne pěti tramvajových linek. Tramvaje číslo 1 a 25 pojedou mezi Strossmayerovým náměstím a Dělnickou přes Výstaviště, Nádraží Holešovice a Ortenovo náměstí. Linka číslo 6 bude ve směru od Kubánského náměstí ze zastávky Vysočanská prodloužena na Lehovec. V úseku mezi Palmovkou a Vysočanskou bude provoz linky číslo 6 posílen.

Tramvaj číslo 12 bude ve směru z Barrandova končit na Vltavské, v dočasné zastávce ve směru k Hlávkovu mostu, odkud pojede dál jako linka číslo 14 na Spořilov. Linka 14 se v opačném směru na Vltavské stane číslem 12.

Ve dne bude zavedena náhradní autobusová doprava

V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X25, která pojede z Manin přes Vltavskou na Strossmayerovo náměstí. Pro autobusovou linku 156 vznikne dočasná zastávka Dělnická, která bude ve stejnojmenné ulici přibližně 75 metrů za křižovatkou s ulicí Komunardů, a Tusarova v Jateční ulici, přibližně 40 metrů za křižovatkou s Komunardů.

Magistrát buduje Štvanickou lávku z Holešovic přes ostrov Štvanice do Karlína. Stavba začala letos v lednu a má být dokončena do 14 měsíců, tedy v únoru příštího roku. Poté se po ní poprvé projdou lidé. Přemostění usnadní pěším a cyklistům cestu na ostrov Štvanice a bude dalším propojením mezi městskými částmi. Proměněno bude rovněž zmíněné Bubenské nábřeží, kde vznikne promenáda pro pěší.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Horňák

Štítky provoz, doprava, MHD, tramvaje, Praha, Karlín, Holešovice, Strossmayerovo náměstí, Štvanice, Nádraží Holešovice, Ortenovo náměstí, Vysočanská, Palmovka, Barrandov, Hlávkův most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Vltavskou a Dělnickou nebudou až do půlky prosince jezdit tramvaje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.