Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hrad chce v areálu nabízet jídla dostupná pro české návštěvníky. Hledá nájemce restaurace

Správa Pražského hradu vyhlásila výběrové řízení na nájemce, který zprovozní nově rekonstruovanou restauraci Vikárka. Hrad v ní chce česká hlavní jídla a minimálně čtyři z nich musí stát do 230 korun.

Kromě restaurace je součástí pronájmu výčep, vinárna a samoobslužná restaurace. Všechny se nachází ve Vikářské ulici, hned u Katedrály svatého Víta. Restauraci uzavřeli v roce 2014 a letos byla dokončena její kompletní rekonstrukce.

„Vikárka patří k české kulturní tradici, kdo by neznal příběhy pana Broučka. Doufáme, že čeští i zahraniční hosté budou mít brzy příležitost vracet se sem za stejně dobrým jídlem a pivem, na jaké vzpomínají pamětníci,“ uvedl v tiskové zprávě vedoucí kanceláře prezidenta Vratislav Mynář.

Zájemci se mohou s nabídkami hlásit do 30. listopadu, poté Správa Pražského hradu vybere tu nejvýhodnější. Nájem nabízí na dobu pěti let, podniky typu rychlé občerstvení ale v místě nechce.

Jedna z podmínek výběrového řízení je orientace na tradiční českou kuchyni. Zároveň myslíme na široké spektrum návštěvníků. Pražský hrad nemůže být jen pro majetné zahraniční turisty. Požadujeme proto nabídku aspoň čtyř kvalitních českých hlavních jídel v cenách do 230 korun“, popsal Jan Novák, kteří řídí Správu Pražského hradu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky Pražský hrad, restaurace, jídlo, turisté, výběrové řízení, Vratislav Mynář, Katedrála svatého Víta, Jan Novák, hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrad chce v areálu nabízet jídla dostupná pro české návštěvníky. Hledá nájemce restaurace  |  Byznys  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.