Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pražští hasiči prošli cvičením, při kterém došlo k výbuchu v plnírně plynů

V pátek 1. října proběhlo taktické cvičení pražských hasičů, a to v areálu firmy Linde Gas a.s. v Praze 10. Postupně u simulovaného požáru a následném výbuchu v plnírně plynů zasahovalo osm profesionálních a deset dobrovolných jednotek.

Cvičení ve výrobním objektu plnírny speciálních plynů

Cvičení pražských hasičů proběhlo ve výrobním objektu plnírny speciálních plynů. Ten se nachází v rámci výrobně distribučního centra Linde Gas a.s.

Na stavební část objektu, která je tvořena plnící halou, kompresorovou stanicí plynů a pracovištěm výstupní kontroly navazují otevřená technologická zařízení, čtyři zásobníky kapalných plynů, tlaková stanice hořlavých plynů, záložní tlaková stanice plynů, likvidace odpadních plynů a manipulační sklad nádob na plyny,“ popsal objekt mluvčí hasičů Martin Kavka. Součástí tohoto objektu je i administrativní část. Ta se nachází v rámci druhého nadzemního podlaží.

Simulovaný požár vznikl v prostoru plnírny speciálních plynů v boxu na poškozené plnící přípojce. Tím poté došlo k hoření unikajícího plynu H (Hydrogenium). „Výron hořícího plynu zranil čtyři zaměstnance pracující v blízkosti plnícího boxu. Vlivem požáru došlo ke spuštění stabilního hasicího zařízení. V areálu Linde Gas a.s. se také nachází chemická kanalizace, která zabrání úniku požární vody mimo areál,“ doplnil Kavka.

Ještě před příjezdem záchranných složek proběhla cvičná evakuace zaměstnanců. Cvičení mělo prověřit jak koordinaci a spolupráci hasičů a zaměstnanců firmy, tak poskytnutí první pomoci zraněným, ochlazování budovy, ochranu zásobníků kapalných plynů a kyvadlovou dopravu vody z hydrantu. Na cvičení spolupracovali také pražští záchranáři a Policie ČR.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Praha

Štítky hasiči, Praha, cvičení, požár, výbuch, plyn, Linde Gas, Martin Kavka, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští hasiči prošli cvičením, při kterém došlo k výbuchu v plnírně plynů  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.