Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Prezident je z dosud neznámého důvodu v nemocnici. Jeho zdraví budí pozornost dlouhodobě

Podle mluvčí Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) Jitky Zinke byl dnes v dopoledních hodinách hospitalizován prezident Miloš Zeman. Bližší informace s odkazem na zákon však nesdělila. Ani Pražský hrad převoz prezidenta do ÚVN nezdůvodnil. Jako první na Zemanům pobyt v nemocnici upozornil server Novinky.cz. Ten zveřejnil video příjezdu prezidentské kolony do ÚVN a prezidenta, který novinářům zamával. Do ÚVN dnes přijel i Zemanův předchůdce Václav Klaus, lékaře podle svého mluvčího vyhledal kvůli vysokému tlaku.

Důvod prezidentovy hospitalizace dosud není známý

Důvod, proč Zeman do střešovické nemocnice přijel, jeho mluvčí Jiří Ovčáček nekomentoval. Na zaslanou SMS zprávu neodpověděl, stejně jako kancléř Vratislav Mynář, telefonické hovory nepřijímá. Podle serveru Novinky.cz prezident do nemocnice dorazil nedlouho po 11:00. Před prezidentskou kolonou přijela i jeho manželka Ivana. Prezidentův mluvčí na svém twitteru zveřejnil příspěvek s náboženskou tematikou.

Zemanův zdravotní stav budí pozornost dlouhodobě

V posledních letech byl prezident Zeman ve vojenské nemocnici několikrát. Loni mu v ní operovali zlomenou ruku, kterou si zranil při pádu. O rok dříve v ÚVN zůstal čtyři dny na rekondičním pobytu. Vojenští lékaři mu také například vyšetřili sluch. Letos byl v ÚVN očkován proti koronaviru, očkování spojil s preventivní prohlídkou. Dlouhodobě se prezident léčí s neuropatií nohou a cukrovkou. Kvůli potížím s nohami začal letos používat invalidní vozík.

Miloš Zeman se dnes odpoledne nechal očkovat proti koronaviru

Prezident Miloš Zeman se dnes odpoledne v Ústřední vojenské nemocnici v Praze nechal očkovat proti koronaviru. V tiskové zprávě o tom informoval jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman byl očkován látkou firem Pfizer a BioNTech. Prezident zůstane v...

Naposledy média o prezidentově kondici spekulovala na počátku dubna, kdy novináři nesměli zaznamenávat Zemanův příchod do sálu při jmenování nového ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO). V rozhovoru pro server Blesk.cz Zeman 11. dubna řekl, že se kvůli onemocnění nohou rozhodl přesunout na vozík. Do té doby ho občas používal jak na Pražském hradě, tak v Lánech. O čtyři dny později absolvoval poprvé veřejně své pracovní schůzky na vozíku.

Do ÚVN se dnes dostavil i bývalý prezident Klaus, který v ní byl o víkendu hospitalizován kvůli problémům s tlakem. Klausův mluvčí Petr Macinka ČTK řekl, že exprezident o víkendu podstoupil vyšetření, při němž mu lékaři zjistili vysoký tlak. „Nyní čeká na další testy v Ústřední vojenské nemocnici,“ napsal.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, Zeman, zdraví, prezident, ÚVN, Ústřední vojenská nemocnice, Miloš Zeman, nemocnice, Václav Klaus, Pražský hrad, Jiří Ovčáček, Vratislav Mynář, Petr Arenberger, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Stefan

A ze Střešovic do Bohnic.

Středa, 15. září 2021, 20:03Odpovědět

Jiří Beránek

I Klaus je ve špitále, že by se konečně zadařilo....?

Úterý, 14. září 2021, 17:30Odpovědět

Prezident je z dosud neznámého důvodu v nemocnici. Jeho zdraví budí pozornost dlouhodobě  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.