Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Miloš Zeman se dnes odpoledne nechal očkovat proti koronaviru

Prezident Miloš Zeman se dnes odpoledne v Ústřední vojenské nemocnici v Praze nechal očkovat proti koronaviru. V tiskové zprávě o tom informoval jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman byl očkován látkou firem Pfizer a BioNTech. Prezident zůstane v nemocnici následující dva dny, kdy podstoupí plánovanou preventivní lékařskou prohlídku.

Do nemocnice prezident dorazil kolem třetí odpoledne

Šestasedmdesátiletý Zeman patří mezi zastánce očkování a opakovaně veřejnost vyzývá, aby se nechala očkovat, jelikož je to podle něj jediná možnost, jak koronavirus porazit.

Prezident chtěl původně počkat na jednodávkovou vakcínu, ale nakonec se rozhodl na radu svého okolí nechat očkovat již nyní. Nepřál si však přítomnost televizních kamer. Podle dostupných informací Zeman přijel do nemocnice kolem 15. hodiny.

Také představitelé dalších států se již nechali očkovat

Z politiků se již nechal očkovat premiér Andrej Babiš (ANO) a ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Příkladem lidem jdou i představitelé dalších států, Nechala se očkovat třeba sama britská královna Alžběta II. s manželem, norský královský pár Harald a Sonja, dánská královna Margrethe II., izraelský premiér Benjamin Netanjahu nebo slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Vakcinaci podstoupil také nastupující americký prezident Joe Biden.

Podle mluvčího Ovčáčka Zeman v nemocnici v následujících dvou dnech absolvuje také plánovanou komplexní preventivní lékařskou prohlídku, tudíž v ní zůstane i přes noc.

Zeman byl v nemocnici v posledních letech několikrát

Zeman již dříve avizoval, že absolvuje například počítačovou tomografii a magnetickou rezonanci. Ve vojenské nemocnici byl v posledních letech několikrát. Loni mu v ní operovali zlomenou ruku, kterou si zranil při pádu. O rok dříve v ÚVN zůstal čtyři dny na rekondičním pobytu. Vojenští lékaři mu také například vyšetřili sluch. Dlouhodobě se prezident léčí s neuropatií dolních končetin a cukrovkou.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Miloš Zeman

Štítky očkování, koronavirus, prezident, Miloš Zeman, Zeman, COVID-19, nemocnice, Ústřední vojenská nemocnice, Jiří Ovčáček, Pfizer, BioNTech, Praha, ANO 2011, Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miloš Zeman se dnes odpoledne nechal očkovat proti koronaviru  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.