Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jak ulehčit dopravě v oblasti Hloubětína? Praha zahloubí zásadní dopravní tepny

Hlavní město České republiky řeší přehlcení dopravních tepen v oblasti Hloubětína, přesněji na zásadních komunikací v ulicích Průmyslová a Kbelská. Praha plánuje zahloubit části těchto ulic, což by mělo pomoci dopravě nejen v Praze 9.

Až 85 tisíc aut denně

Praha přišla s novou studií, ve které se počítá se zahloubením části ulic v oblasti Hloubětína a takzvaného průmyslového polookruhu. Toto řešení by mělo ulehčit dopravu v těchto frekventovaných místech, kde denně projede až 85 tisíc aut. Úpravy komunikací by měly být dokončeny do roku 2028 a Prahu mají vyjít na zhruba 6 miliard korun. Cílem celkové rekonstrukce je zvýšení plynulosti a bezpečnosti všech účastníků dopravy, tedy automobilů či MHD i pěších a cyklistů.

„Ulice Průmyslová a Kbelská, které dohromady tvoří Průmyslový polookruh, dnes reálně plní funkci chybějících okruhů. Musíme ho zkapacitnit, protože to je stavba, která ještě v tomto desetiletí výrazně pomůže plynulosti dopravy ve východní části města. Odstraní kolony a zaručí plynulost provozu. Díky úpravě křižovatek a novému tunelu Hloubětín zvýšíme kapacitu úzkého hrdla Průmyslového polookruhu až o polovinu. Zároveň na povrchu vzniknou nová stromořadí a lepší propojení pro pěší a cyklisty,“ řekl náměstek primátora hlavního města Prahy pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě).

Zahloubení ulic Praha plánuje kvůli tomu, aby řidiči nemuseli čekat v kolonách na křižovatkách a celou trasu projeli ideálně bez zastavení. „Při přípravě projektu jsme kladli důraz na to, aby zvolená řešení město spojovala, a ne rozdělovala. Proto je návrh založen na citlivých řešeních 21. století, a nikoli rozsáhlých mimoúrovňových křižovatkách,“ dodal náměstek primátora Petr Hlaváček (TOP 09).

Barrandovský most je ve špatném technickém stavu. Podívejte se do jeho útrob

Barrandovský most neprošel od svého kompletního otevření v 1988 žádnou rozsáhlou rekonstrukcí, a tak se dnes potýká s velkým množstvím viditelných i skrytých závad. Podívejte se, jak vypadá Barrandovský most zevnitř a přečtěte si, jaké problémy...

Velké změny Praha odstartuje už letos

První stavební práce by měly začít již letos. Nejprve by měla být upraveny světelné křižovatky a řadící pruhy, poté by se město vrhlo na výstavbu dvou podchodů pro pěší  pod železniční tratí podél ulice Kbelská. Dále Praha počítá s úpravou křižovatek v Průmyslové ulici, rekonstrukcí mostní estakády přes údolí Rokytky a později i s vybudováním tunelu mezi ulicemi Poděbradská a Kolbenova a rekonstrukcí ulice Kbelská. Pokud vše proběhne tak, jak má, práce by měly skončit v roce 2028.

Majitel koupaliště Džbán chce v areálu stavět bytové domy. S nesmyslnými podmínkami nesouhlasíme, říká starosta

Radní Prahy 6 jsou proti výstavbě v okolí areálu Džbán. Usnesli se tak v pondělí na svém zasedání, informoval mluvčí radnice Jiří Hannich. Bytové domy chce na pozemcích v Evropské ulici stavět firma Molepo, která je vlastníkem koupaliště Džbán....

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát HMP

Štítky doprava, cesty, okruh, Hloubětín, stavba, Praha 9, Praha, Česko, Adam Scheinherr, Petr Hlaváček, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak ulehčit dopravě v oblasti Hloubětína? Praha zahloubí zásadní dopravní tepny  |  Praha 9  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.