Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Praha 8 posílá na Ukrajinu 25 tisíc korun. Je třeba pomoci i jinak, než vyvěšováním vlajek, říká starosta

Radní Prahy 8 dnes odpoledne jednomyslně schválili finanční dar ve výši 25 tisíc korun pro Ukrajinu. Praha 8 peníze posílá jako reakci na velmi napjatou situaci způsobenou jednáním Putinova režimu na východní Ukrajině.

„Jsem přesvědčen, že je nutno vyjádřit podporu Ukrajině i jiným způsobem, než pouhými proklamacemi nebo vyvěšováním vlajek. To lidem na Ukrajině, obávám se, příliš nepomůže. Vzhledem ke zkušenostem našeho národa z historie jsem proto navrhnul, abychom pomohli finančním darem a vyjádřili tím podporu hmatatelně. Jsem rád, že tento návrh kolegové v radě podpořili,“ uvedl starosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS) a dodal, že i on osobně přispěje.

Praha 8 přispěje přes Charitu Česká republika, která sbírku na pomoc Ukrajině organizuje. „V důsledku vleklého ozbrojeného konfliktu se východ Ukrajiny potýká s dlouhodobou humanitární krizí. Současná eskalace bojů dramatickou situaci v zemi ještě dále prohlubuje. Desítky tisíc lidí jsou či budou nuceny uprchnout a stejně jako ti, kteří zatím v postižených oblastech zůstávají, potřebují pomoc se zajištěním základních životních potřeb,“ informují zástupci české Charity.

Podívejte se, které městské části vyvěsily ukrajinskou vlajku

Některé městské části dnes vyvěsily ukrajinské vlajky jako symbol nesouhlasu s agresí Ruska vůči Ukrajině. Vlajky vlají například na radnicích Prahy 3, Prahy 7, Prahy 5 nebo na Vítězném náměstí v Praze 6. O tom, zda bude modro-žlutá vlajka...

Pomoci obyvatelům Ukrajiny se soustředí na zajištění základních potřeb. Lidé tedy dostanou vodu, potraviny, hygienické potřeby nebo přístřeší a psychologickou pomoc.

Městské části napříč Prahou podporují Ukrajinu hlavně vyvěšením modro-žluté vlajky. Ukrajinskou vlajku vyvěsily například městské části Praha 1, Praha 3, Praha 5, Praha 6, Praha 7 nebo Praha 10. Magistrát zorganizoval rozsvícení petřínské rozhledy, která se včera večer rozzářila ve žluto-modré barevné kombinaci, tato akce se bude opakovat i dnes.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Ukrajina, pomoc, finance, dar, Praha 8, Praha, Vladimir Vladimirovič Putin, Ondřej Gros, ODS, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 8 posílá na Ukrajinu 25 tisíc korun. Je třeba pomoci i jinak, než vyvěšováním vlajek, říká starosta  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.