Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cyklostezka na Rohanském ostrově získá nový asfaltový povrch

Stavba na cyklostezce A2, která spojuje Karlín s Libní na Rohanské ostrově, by měla začít již během února. V rámci oprav se vymění nevhodný mlatový povrch za asfaltový. Dojde také k rozšíření komunikace a k doplnění veřejného osvětlení.

Půjde o úsek mezi Libeňským mostem a Šaldovou ulicí

Mám velkou radost, že se nám podařilo konečně získat stavební povolení a tato důležitá cyklostezka může dostat nový povrch. Jedná se o úsek mezi Libeňským mostem a ulicí Šaldova, celkem asfalt pokryje asi 1,1 kilometru dlouhý úsek,“ řekl radní Prahy 8 pro dopravu Tomáš Slabihoudek.

Také v dalších částech cyklostezky na Rohanském ostrově dojde k výměně povrchu, a to až k Negrelliho viaduktu.

Právě cyklostezka A2 je hlavní cyklotrasou, která vede po pravém břehu Vltavy a která propojuje centrum Prahy s okrajem metropole. V městské části Praha 8 vede po celé délce břehu.

Je to dobrá zpráva nejen pro všechny cyklisty, kterých zde jezdí opravdu mnoho, ale také pro všechny ostatní, kteří zde chodí pěšky nebo běhají. Na zpevněném povrchu se projedou i bruslaři,“ uvedl Martin Jedlička, předseda komise pro dopravu.

Dojde k omezení provozu cyklostezky

Podle slov radního Slabihoudka bude kromě nového asfaltu doplněno také veřejné osvětlení, což by ještě více mělo rozšířit možnosti využití. V rámci stavby na bezmotorové komunikaci A2 na Rohanském ostrově dojde k omezení provozu na několik týdnů. Rohanský ostrov zůstává pro bezmotorovou dopravu průjezdný, ovšem cyklisté budou muset počítat s objízdnou trasou.

Stavba začne 9. února a trvat by měla do konce dubna. Termín se však může posunout v závislosti na klimatických podmínkách. Cílem je však dokončit opravu cyklostezky ještě před hlavní sezonou.

Ohodnoť článek

Foto Praha 8

Štítky Praha 8, cyklostezka, Rohanský ostrov, oprava, asfalt, Praha, doprava, Karlín, Libeň, Libeňský most, Martin Jedlička, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka na Rohanském ostrově získá nový asfaltový povrch  |  Praha 8  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.