Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Okolí stanice metra Vltavská zdobí nová výstava

Na kaskádách u stanice metra Vltavská je umístěna nová umělecká instalace s názvem Noční můra je přetvořena v sen. V Holešovicích si ji můžete prohlédnout až do 10. června.

Projekt Adama Hudce a Adama Novotníka byl vybrán odbornou komisí z otevřené soutěže Galerie Vltavská, která vznikla v rámci programu Umění pro město jako prostor pro dočasné umělecké projekty. Dílo zkoumá, jakým směrem by se vydala architektura, pokud by jiné formy života, které se objevují na jejím betonovém povrchu, dostaly pozornost, jakou si zaslouží.

Před rokem v Galerii Vltavská pomalu končila první zkušební výstava a dnes zde zahajujeme již pátou. Jsem ráda, že Vltavská už není jen přestupní stanicí na cestě domů nebo do práce, ale čím dál více ožívá a lidé se sem rádi vrací, ať už za uměním do Galerie Vltavská nebo za sportem do podchodů, které jsme v minulém roce zrekonstruovali a přetvořili na veřejný skatepark,“ uvedla Hana Třeštíková, pražská radní pro kulturu, výstavnictví a cestovní ruch.

Prostor venkovní galerie poskytl dopravní podnik, než bude místo rekonstruovat. Výstavy se tu střídají po třech měsících.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ondřej Besperát

Štítky umění, Vltavská, instalace, kaskády, metro, výstava, stanice metra, galerie, Holešovice, Adam Hudec, Hana Třeštíková, architektura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okolí stanice metra Vltavská zdobí nová výstava  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.