Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kotě uvízlo pod kapotou auta. Zachránili ho strážníci a štíhlé ruce majitelky vozu

Pražští strážníci ve středu dopoledne řešili případ kotěte uvězněného pod kapotou auta v Tusarově ulici v Holešovicích. Strážníkům se naštěstí za pomoci majitelky auta podařilo dostat kotě z prostoru motoru. Mladá kočka skončila o chvíli později v dlaních její šťastné paničky.

Oznámení o kotěti pod kapotou auta dostali pražští strážníci ve středu dopoledne. „Chlupatému mazlíkovi tak na pomoc vyjeli urostlí strážníci. Nejprve museli zjistit majitele auta, respektive majitelku, která byla tou dobou v práci. Příběh koťátka ji ale nenechal chladnou a záchranná akce mohla začít,“ popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Strážník, který se pokoušel kotě vytáhnout, měl příliš velké ruce, a tak jen kotě naměřoval do jediného volného místa mezi baterii a přední světlo. „Tady přiložila ruku k dílu štíhlá ručka majitelky vozu a vystrašené kotě vytáhla ven a předala šťastné paničce,“ popsala Seifertová.

V Praze proběhne odlov divočáků. Jsou přemnožení a ničí parky a zahrady

V oblasti Čimického a Drahanského údolí v Praze 8 proběhne v neděli 14. listopadu 2021 od 9 do 12 hodin dopoledne odlov černé zvěře. Přemnožení divočáci způsobují škody na zemědělské půdě a plodinách, v zahradách i parcích.

Podobné případy, kdy toulavé kočky v chladném období hledají místa, kde se schovat a zahřát se, nejsou výjimkou. „Možná není od věci před jízdou na kapotu svého vozu poklepat, aby měl případný nezvaný host šanci ubytovnu ve zdraví opustit,“ radí strážníci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky kotě, auto, kapota, záchrana, Holešovice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kotě uvízlo pod kapotou auta. Zachránili ho strážníci a štíhlé ruce majitelky vozu  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.