Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Mezi Nádražím Holešovice, Výstavištěm a Stromovkou vznikla nová cesta

Novou zkratku z metra Nádraží Holešovice na Výstaviště a do Stromovky získali obyvatelé i návštěvníci Prahy 7. Na okraji areálu EP Real Estate (bývalý areál Pražské teplárenské) vede veřejný průchod podél trati z ulice Partyzánská 3 a k železničnímu podjezdu v ulici Za Elektrárnou. Zkratka je přístupná denně od sedmi hodin do setmění.

Zkratka vede přes pozemky bývalé Pražské teplárenské

Podle starosty Prahy 7 Jana Čižinského (Praha 7 sobě) se nestává často, že by v zastavěné části města mohl být otevřen nový průchod, který ještě k tomu vede příjemným prostředím a zároveň zkracuje cestu.

Nám se to ve spolupráci s EP Real Estate povedlo a věřím, že cesta bude dobře sloužit rodinám s dětmi, pěším i cyklistům, kteří vyráží za zábavou na Výstaviště nebo na procházku do Stromovky,“ uvedl Čižinský.

Průchod vede přes pozemky bývalého areálu Pražské teplárenské, které byly po dohodě s novým vlastníkem (EP Real Estate) otevřeny veřejnosti. Letos firma zrealizovala úpravy tohoto prostoru, zajistila nové branky, oplocení a opravila rozbitý povrch cesty.

Jsme rádi, že společně s Prahou 7 tuto dosud vyčleněnou část Prahy otevíráme a zpřístupňujeme lidem. Je to součástí procesu, jímž by se měl celý tento dosud monofunkční brownfield postupně přetvořit v moderní polyfunkční prostor, který bude začleněn do městského života, od kterého byl dosud odtržen,“ řekl Jiří Nováček, místopředseda představenstva EP Real Estate.

Cestu mohou využít návštěvníci bazénu či Křižíkovy fontány

Nová zkratka vede od objektu Partyzánská 3 nedaleko stanice MHD Nádraží Holešovice, a to podél trati k bočnímu vstupu do areálu Výstaviště. Zkratky tak například mohou využít návštěvníci plaveckého bazénu, Malé sportovní haly, Křižíkovy fontány a dalších míst v blízkosti tohoto vstupu. Pokračovat lze také dále ulicí Za Elektrárnou až do Stromovky.

Podle místostarostky Prahy 7 Lenky Burgerové (Praha 7 sobě) se na Sedmičce snaží najít a realizovat co nejvíce příjemných propojení, a to třeba i v místech, kde by je lidé na první pohled nečekali.

„V roce 2017 jsme otevřeli kus ztraceného Vltavského nábřeží mezi Trojským mostem a mostem Barikádníků, díky němuž se po letech spojilo celé severní nábřeží vltavského meandru. Jsem ráda, že nyní díky spolupráci s EP Real Estate můžeme lidem zrychlit a zpříjemnit cestu na Výstaviště a do Stromovky, ale také jim dopřát netradiční pohled na památkově chráněnou holešovickou elektrárnu a další zajímavé industriální stavby,“ dodala Burgerová.

Průchod bude otevřen celoročně, a to od sedmi hodin ráno. Vzhledem ke skutečnosti, že není osvětlen, zavírat se bude podle roční doby, a to před setměním. Péči o průchod bude zajišťovat správní a úklidová firma sedmé městské části.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Čižinský

Štítky Praha 7, zkratka, Nádraží Holešovice, cesta, Stromovka, Praha, EP Real Estate, a.s., Holešovice, Pražská teplárenská, Jan Čižinský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Nádražím Holešovice, Výstavištěm a Stromovkou vznikla nová cesta  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.