Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vnitroblok v ulici U Vody v Praze 7 se dočká rekonstrukce. Bude stát 6,5 milionu

S cílem zajistit pro obyvatele místo pro trávení volného času s dostatkem zeleně Praha 7 pokračuje v revitalizaci vnitrobloků. Nyní se začíná s rekonstrukcí vnitrobloku v ulici U Vody, který se dočká rozsáhlých změn, včetně upravených cest, laviček, pítka nebo nové zeleně.

Sedmička podpoří i menší lokální projekty místních

Na konci roku Praha 7 dokončila úpravy vnitrobloku v ulici Kamenická a nyní přichází na řadu vnitroblok U Vody, kde se nachází také dětské hřiště. Podle slov radního pro Prahu 7, Jiřího Knitla, čekají městskou část ještě letos úpravy vnitrobloku U Uranie a zároveň Sedmička dotacemi podpoří menší lokální projekty místních obyvatel.

V proměnách často poněkud zapomenutých vnitrobloků na upravené rekreační a parkové plochy chceme dále pokračovat i ve spolupráci se soukromými vlastníky pozemků,“ dodal Knitl.

Půlroční rekonstrukce

Rekonstrukce vnitrobloku mezi ulicemi U Vody, Jankovcova a Varhulíkova bude trvat asi půl roku. Prostor se dočká výrazných úprav, dostane nové dlážděné cesty a budou zde vysazeny i stromy či okrasné rostliny. Dojde také k instalaci nového mobiliáře, jako jsou pítka nebo lavičky, a k renovaci osvětlení či rekonstrukci oplocení dětského hřiště. Lípy, které se ve vnitrobloku nacházeji nyní, budou zachovány. Náklady na rekonstrukci činí přibližně 6,5 milionu korun.

Ohodnoť článek

Foto Praha 7

Štítky Praha 7, rekonstrukce, vnitroblok, U Vody, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vnitroblok v ulici U Vody v Praze 7 se dočká rekonstrukce. Bude stát 6,5 milionu  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.