Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Praha 7 plánuje opravit školy a bytovku. Chce po magistrátu třicet milionů

Radnice Prahy 7 požaduje od magistrátu letos tři investiční dotace na opravy ve školách v Tusarově ulici a na Strossmayerově náměstí a rekonstrukci bytového domu v Přístavní ulici v celkové výši 30,5 milionu korun. Peníze použije v případě schválení na opravy střechy, rozvodů nebo celého bytového domu. Vyplývá to z dokumentu schváleného radními. Peníze bude chtít radnice získat z magistrátní investiční rozpočtové rezervy určené pro městské části.

Nejvyšší částku bude chtít sedmá městská část získat od magistrátu na rekonstrukci bytového domu, a to 20 milionů korun. Dalších víc než 3,6 milionu pak dá ze svého rozpočtu. Bytový dům je v havarijním stavu, například povrchy, sanitární prvky nebo okna a dveře jsou v něm na hranici životnosti. Předmětem oprav je obnova a modernizace bytů, společných prostor a suterénu. Vyměněny mají být také všechny rozvody, elektroinstalace či vytápění.

Elektrorozvody chce radnice opravovat v základní škole v Tusarově ulici, na to bude chtít od města získat šest milionů. Nynější rozvody jsou v havarijním stavu. Od oprav si radnice slibuje snížení provozních nákladů. Na práce v ZŠ Strossmayerovo náměstí bude radnice žádat 4,5 milionu, které plánuje využít na opravu střešní krytiny a zateplení střešní konstrukce nad jídelnou a gastroprovozem.

Ohodnoť článek

Štítky stavby, dotace, školy, bydlení, Praha 7, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 7 plánuje opravit školy a bytovku. Chce po magistrátu třicet milionů  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.