Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: V sobotu začne v Praze Matějská pouť, atrakce podraží

Matějská pouť na holešovickém Výstavišti v sobotu přivítá první návštěvníky. I když cena vstupného zůstává, za atrakce si lidé připlatí i šedesát korun. Dražší bude i občerstvení. Pouť se koná až do 10. dubna.

„Letos se konečně obnovily atrakce v horním areálu, aspoň v menším měřítku. Hlavní vstup proto bude veden z ulice od Výstaviště. K tomu jsme zachovali i vstup z ulice Za elektrárnou a z parku Stromovka,“ řekla na tiskové konferenci mluvčí Eva Kočková.

Cena zůstává stejná, lidé o víkendu zaplatí třicet korun. Vstup zdarma mají děti do 120 centimetrů, držitelé karty ZTP a návštěvníci, kteří přijdou během pracovního týdne.

Víc ale lidé dají za jednotlivé atrakce a občerstvení. „I na nás letos dolehla inflace, ceny energií jsou dražší,“ vysvětlila Kočková. Vstupenky proto budou podle ní dražší o deset až šedesát korun.

Podle provozovatele Václava Kočky staršího už týden pouť kontroluje Česká obchodní inspekce. „ Má to úplně jiná pravidla než ostatní poutě,“ řekl Kočka. Každá atrakce má svůj technický průkaz s informacemi kdy a kde ji kdo vyrobil, historií provozu, a musela také projít revizí.

Z toho důvodu podle Kočky letos ani na pouť nevzali oblíbenou centrifugu. Všechny atrakce pak ve čtvrtek projdou kolaudací.

V provozu bude i bazén, bruslit se bude do konce března. Součástí je tradičně i de pro handicapované děti a děti z dětských a azylových domov.  Proběhne 27. března, kdy budou mít vše od 12 do 15 hodin zdarma, poté se bude konat koncert u Křižíkovy fontány. Letos se oproti minulému roky netýká ukrajinských uprchlíků.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky Matějská pouť, Výstaviště Praha, Václav Kočka, Česká obchodní inspekce, Stromovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V sobotu začne v Praze Matějská pouť, atrakce podraží  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.