Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Praha 7 chce na svém území odstranit čtyři velké billboardy

Radnice Prahy 7 chce na svém území odstranit čtyři velké billboardy. Důvodem je, že porušují pravidla pro umisťování reklamy v Praze 7 a hyzdí ulice. Radní městské části proto schválili výzvu, aby magistrát provozovatelům vypověděl nájemní smlouvu a nosiče byly následně odstraněny. Vyplývá to z usnesení radních. Pravidla umisťování reklamy schválila radnice před zhruba čtyřmi roky.

„V Praze 7 dlouhodobě usilujeme o zvyšování vizuální kvality ulic a snažíme se přispívat k tomu, aby u nás přebujelé a nevhodné reklamy ve veřejném prostoru ubývalo. V současné době žádáme hlavní město o vypovězení nájemních smluv u čtyř reklamních billboardů na našem území, které svým umístěním, velikostí a provedením neodpovídají pravidlům vyplývajících z výše uvedených dokumentů a do městské zástavby nepatří," uvedla místostarostka Lenka Burgerová (Praha 7 Sobě).

Odstranit chce radnice nosič na rohu ulic Komunardů a Jateční. „Tento billboard svou výškou, velikostí i provedením odpovídá spíše charakteru rychlostní komunikace a narušuje jinak drobné měřítko městského prostoru v těsné blízkosti hřiště Sedmikráska," píše se v materiálu schváleném radními.

Zmizet mají také dvě reklamní zařízení z Ortenova náměstí. „Nachází se v ose stromořadí, v ochranném zeleném pásu a v těsné blízkosti školy, školky a gymnázia, jejich umístění je tedy v rozporu s klidovým charakterem a měřítkem této lokality," píše se v dokumentu. Pravidla nesplňuje ani čtvrtý billboard, kerý je v ulici U Výstaviště. Podle dokumentu se nachází na hranici památkové zóny, do které částečně zasahuje, navíc odporuje zamýšlenému plánu revitalizace ulice. Proto je podoba takto rozměrné stavby pro reklamu zcela nežádoucí, stojí v materiálu.

Pravidla pro umisťování reklamy v Praze 7 schválila radnice v roce 2018. Dokument určuje to, jak reklamu využívat kultivovaným způsobem. Obdobné kroky podnikl ve vztahu k reklamám také magistrát, který si nechal vypracovat Manuál pro kultivovanou Prahu a v minulém roce v hlavním městě vešla v platnost vyhláška, která regulaci reklamy zpřísňuje. Zvláštní pozornost věnují velkoformátovým samostatně stojícím reklamním konstrukcím také Pražské stavební předpisy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Kauza3

Štítky billboardy, reklama, Praha 7, Praha, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 7 chce na svém území odstranit čtyři velké billboardy  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.