Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Dejvicích otevřou komunitní centrum pro rodiny ukrajinských uprchlíků

Rodiče s dětmi, kteří uprchli z Ukrajiny před ruskou agresí, budou od pondělí moci trávit čas v novém komunitním centru v Praze 6. Městská část jeho provoz podpoří půl milionem korun.

Centrum nazvané Slunečnice, podle současného symbolu Ukrajiny, sídlí na Thákurově ulici a bude otevřené vždy od pondělí do čtvrtka od 9 do 12 hodin. „Kapacitně bude centrum určeno pro 30 až 50 maminek s dětmi, tuto kapacitu můžeme podle potřeby průběžně navyšovat. Sloužit bude výhradně pro smysluplné trávení volného času a dětem i rodičům napomůže adaptovat se krok po kroku na život v nové zemi“, vysvětlil Marián Hošek, radní Prahy 6 pro sociální a zdravotní politiku.

Naštěstí máme spoustu organizací, které prakticky okamžitě byly ochotné přidat ruku k dílu. Dům dětí a mládeže zajistí různé zájmové kroužky, základní umělecké školy pomohou s kulturním programem, kam patří zpívání, výtvarná činnost apod. Oslovíme také sportovní kluby,“ řekla radní Prahy 6 pro školství Marie Kubíková.

Navázali jsme spolupráci s Arcidiecézní charitou Praha, která má bohaté zkušenosti v oblasti sociální i školské a zajistí provoz komunitního centra. Aby bylo možné projekt úspěšně rozvíjet, podpoříme provozovatele centra prvotní dotací ve výši půl milionu korun,“ dodal Hošek. Uprchlickým rodinám budou v centru Slunečnice k dispozici ukrajinsky či rusky mluvící pracovníci a dobrovolníci charity.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky Dejvice, uprchlíci, Ukrajina, centrum, rodina, komunitní centrum, Praha, Marián Hošek, Slunečnice, Arcidiecézní charita Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Dejvicích otevřou komunitní centrum pro rodiny ukrajinských uprchlíků  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.