Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Trhy na Kulaťáku jsou zpět. Užijte si 43 sobot plných dobrého jídla, pití a super atmosféry. Akci zahájí zabijačkou

V sobotu 26. února budou zahájeny letošní Trhy na Kulaťáku, které si oblíbili nejen obyvatelé Prahy 6. Milovníci dobrého jídla, pití, zajímavých věcí a jedinečné atmosféry si na své přijdou v rámci 43 sobot. Pokud vše půjde podle plánu, oblíbená akce potrvá až do Vánoc.

Zabijačkové hody

Díky podpoře Prahy 6 a odhodlání organizátorů se mohou obyvatelé i návštěvníci Prahy těšit na oblíbené trhy, které jsou známé pod názvem Trhy na Kulaťáku. Pravidelná sobotní akce započne již tuto sobotu klasickou zabijačkou v rámci masopustu. Na místě tak zájemci zakoupí jelítka, jitrnice, tlačenky a další zabijačkové speciality. Restaurace u Veverky nacházející se kousek od kulaťáku si pro návštěvníky připraví speciální menu, hosté se mohou těšit na zelňáky, prdelačka, halušky s uzeným kolenem a další pochutiny.

Dnes odstartovaly oblíbené trhy na Jiřáku. Těšte se na typické dobroty, krásné květiny i zajímavé novinky

Náměstí Jiřího z Poděbrad ve středu 16. února opět ožilo. Na Jiřák se totiž vrátily oblíbené farmářské trhy, kde obyvatelé i návštěvníci Trojky najdou zboží nejrůznějšího druhu. Zatímco většina prodejců patří mezi stálice, letos si Městský úřad...

Speciální akce a novinky

Trhy na Kulaťáku budou letos speciální díky mnohým akcím, které budou spjaté s daným obdobím či tématem. Půjde například o velikonoční a květinové trhy, trhy věnované Dni matek či festivalu malých pivovarů. Očekávaný Festival ambasád – Food and Culture, tedy největší přehlídka zahraniční gastronomie a kultury pod záštitou ambasád, se po roční odmlce uskuteční v sobotu 4. června 2022 od osmé hodiny ranní do osmé hodiny večerní.

Organizátoři trhů si letos přichystali spoustu novinek, konkrétně nový koncept trhů a nové uspořádání stánků. Postupně také budou přibývat noví prodejci a nové projekty s občerstvením. Trhy budou řešeny tak, aby co nejméně zatěžovaly přírodu a organizátoři budou hledět i na množství vzniklého odpadu. Na trzích je možné odpad také třídit. Návštěvníci mohou pomoci tím, že si přinesou vlastní obaly, tašky a kelímky. Pokud vše půjde podle plánu, zájemci si mohou nakoupit zboží a pochutiny každou sobotu od osmé hodiny ranní do druhé hodiny odpolední.

Akce plné jídla, masek, pití a legrace. Kde v Praze pořádně oslavit oblíbený Masopust? Inspirujte se!

V Praze se během února uskuteční mnohé masopustní akce. Kde oslavit Masopust neboli slavnostní období mezi Vánocemi a postní dobou? Jaké městské části si připravily program plný zábavy, jídla a pití? Podívejte se na výběr zajímavých akcí.


 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Trhy na Kulaťáku

Štítky trhy, Trhy na Kulaťáku, Praha 6, Dejvice, hody, jídlo, pití, zábava, Praha, Vítězné náměstí, Vánoce, masopust, Den matek, Veverka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trhy na Kulaťáku jsou zpět. Užijte si 43 sobot plných dobrého jídla, pití a super atmosféry. Akci zahájí zabijačkou  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.