Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Letní kino U Keplera zahájí sezonu kultovním filmem Kouř

Letní kino U Keplera ve čtvrtek 10. června oficiálně zahájí sezonu. Vždy tři večery v týdnu, od čtvrtka do soboty, se diváci budou moct na Pohořelci těšit na filmový zážitek. Tento čtvrtek kino odstartuje sezonu českým filmem Kouř. Promítání se zúčastní také herci z tohoto kultovního snímku.

Letní promítání od čtvrtka do soboty

Celý program Letního kina U Keplera nabídne filmové novinky, české kultovní snímky i zahraniční klasické filmy. Ještě v červnu se diváci budou moct těšit na španělské psychologické drama Kůže, kterou nosím nebo filmovou novinku Chlast. Provoz kina bude podléhat aktuálním hygienickým vládním opatřením.

Kino bude celé léto promítát vždy ve čtvrtek, v pátek a v sobotu, a to od 21 hodin. Diváci si vstupenky budou moct koupit na místě nebo přes webové stránky ZDE. Kromě filmů nabídne kino také doprovodný program, například v podobě živých vystoupení.

Spolupráce se Kinem Dlabačov

Po testovacím promítání, kdy na film Po strništi bos přišlo dvanáct stovek lidí, mělo letní kino každý rok jiného provozovatele a každý rok se dramaturgie míjela se záměry městské části. Proto jsme se rozhodli pro čtvrtý ročník oslovit Kino Dlabačov. Jsem velmi spokojený s dramaturgickou linkou, kterou nám nabídli,“ vysvětluje letošní koncept Letního kina U Keplera místostarosta Prahy 6 pro kulturu Jan Lacina (STAN).

Manažerka kina Dlabačov Tereza Blažková upozorňuje na fakt, že je jejich kino od toho letního vzdáleno vzdušnou čarou pouhých 300 metrů. „A protože se s jedním kinem, které musíme po deseti měsících zavření rozpohybovat, nudíme, nezaváhali jsme ani chvíli,“ dodává Blažková.

Letní kino U Keplera v parku Maxe van der Stoela vzniklo před čtyřmi lety, a to jako projekt v rámci participativního rozpočtu Nápad pro Šestku. Právě návrh kina, který podala zastupitelka Šestky, Martina Kaňáková, si odhlasovali sami obyvatelé Prahy 6.

Ohodnoť článek

Foto Praha 6

Štítky Praha 6, kino, letní kino, U Keplera, kultura, léto, film, Pohořelec, česká kinematografie, kultovní film, Praha, Jan Lacina, Starostové a nezávislí, Po strništi bos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní kino U Keplera zahájí sezonu kultovním filmem Kouř  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.