Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hřiště na Hanspaulce má novou houpačku, kolotoč i písek. Potěší i dospělé

Dětské hřiště na Hanspaulce v Praze 6 prošlo velkou obměnou. Děti si tam mohou užívat obnovené herní prvky, mezi kterými jsou houpačka, kolotoč i houpadlo pro malé děti. Městská část obnovila na hřišti i pískový podklad, který už byl zarostlý trávou. Dospělí se mohou protáhnout na nové dřevěné hrazdě.

Začátkem nového roku městská část Praha 6 obnovila herní plácek na Hanspaulce. „Nejdřív došlo k obnově pískového podkladu, který byl téměř zarostlý trávou. Do nového herního prostoru byla instalována dřevěná houpačka, kolotoč, kreslící tabule a houpadlo na pružině pro nejmenší. Aby hřiště sloužilo i starším dětem nebo se zde mohli protáhnout dospělí, přibyla dřevěná hrazda,“ popsal novinky na webu Prahy 6 mluvčí městské části Jiří Hannich.

Celá zelená plocha ohraničená ulicemi Na Čihadle, Na Kuthence a Karasovská prošla renovací. Náletové dřeviny z parku odstarnili pracovníci a zbývající ošetřil arborista, navíc přibyla nový zeleň. V parku tak pokvetou šeříky, komule Davidova nebo ořechokřídlec. Nahrazen byl i původní živý plot, který budou tvořit tavolníky a pámelníky a hned zjara v trávníku pokvete šest set narcisů a tulipánů.

„Úpravy se dotkly i okolí nedaleké vodní pumpy,“ dodal Hannich.

Ohodnoť článek

Foto Praha 6

Štítky hřiště, rekreace, děti, Hanspaulka, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hřiště na Hanspaulce má novou houpačku, kolotoč i písek. Potěší i dospělé  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.