Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Praze hoří srdce pro Havla. Lidé si připomínají výročí jeho úmrtí

Srdce pro bývalého prezidenta Václava Havla se dnes rozsvítilo v Šabachově parku v pražských Dejvicích a bude hořet do neděle. Šestá městská část připravila vzpomínkovou akci k příležitosti 11. výročí úmrtí prvního českého prezidenta. Praha 6 to uvedla na svých webových stránkách.

Srdce ze svíček se v Šabachově parku rozzářilo dnes po třetí hodině odpolední a bude hořet do neděle 18. prosince, tedy do dne, kdy Havel v roce 2011 zemřel.

Lidé mohou zavzpomínat na Havlovo úmrtí a srdce rozšířit o vlastní svíčky. Na místě jsou k dispozici na stužkách vytištěné vybrané Havlovy citáty, které si zájemci mohou odnést. Prezidenta, který bydlel v Praze 6, si lidé připomenou také výstavním panelem s fotografiemi od Ondřeje Pýchy a Oldřicha Škáchy nebo nejznámějšími citáty.

Občanství Prahy 6 přijal Václav Havel krátce před svým úmrtím, v září 2011. Šestá městská část nechala v minulosti symbolicky do dejvického univerzitního kampusu umístit Lavičku Ferdinanda Vaňka, která nese jméno po Havlově alter egu z jeho divadelních her.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 6

Štítky srdce, prezident, Václav Havel, pieta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze hoří srdce pro Havla. Lidé si připomínají výročí jeho úmrtí  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.