Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na pozemcích Dagmar Havlové v Praze má vzniknout největší skatepark v Česku

Na pozemcích pod klenbou barrandovské estakády na území městské části Praha 5 má vzniknout největší skatepark České republice, který městská část ambiciózně nazývá katedrálou pro skejťáky. Nevšední pojmenování projekt získal na základě mohutné betonové klenby zespoda mostu, který se tyčí nad prostorem budoucího sportovního parku. Pozemky, na nichž skatepark vznikne, vlastní Dagmar Havlová.

Největší skateboardingový park v České republice

Místo pod klenbou barrandovské estakády zůstávalo dlouhé roky nevyužité. V budoucnu by mohlo sloužit jako skatepark, který má uspokojit rostoucí poptávku po sportovištích tohoto typu.

„Největší skateboardingový park v Česku, kde najdou vyžití stovky sportovců, a který bude umožňovat i mezinárodní soutěže. Bude pro nejen pro skateboardisty, ale samozřejmě i pro bruslaře a koloběžkáře,” tak v tiskové zprávě popsal projekt radní Prahy 5 a iniciátor projektu David Dušek (STAN).

Pozemky vlastní Dagmar Havlová

Majitelkou pozemků určených pro stavbu je bývalá první dáma Dagmar Havlová, která s Prahou 5 podepsala v pondělí 12. září memorandum o záměru sportovní park postavit. „Do spolupráce jsem šla především proto, že Davida Duška znám od jeho dětství, protože jeho rodina z prostředí disentu patřila do blízkého okruhu mého manžela. Je tedy pro mě zárukou projektu,” uvedla Dagmar Havlová při podpisu memoranda a doplnila, že Praha 5 podle ní potřebuje více venkovních sportovišť.

Radnice Prahy 5 podle mluvčí Lenky Abessi již zahájila jednání se spoluinvestory. Název budoucího skateboardingového areálu vznikl na základě mohutné betonové klenby zespoda mostu, který se nad prostorem tyčí.

„Praha 5 si velice váží ochoty Dagmar Havlové zásadním způsobem přispět k rozvoji atraktivních sportovních odvětví jako je skating,” doplnil Dušek.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 5

Štítky sport, skateboarding, katedrála, Praha, Česko, pozemek, klenba, projekt, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pozemcích Dagmar Havlové v Praze má vzniknout největší skatepark v Česku  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.