Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Web Prahy 5 napadli hackeři. Útok zaznamenaly i další městské části

V noci se stala MČ Praha 5 terčem kybernetického útoku. Tato zpráva se dnes objevila na webu městské části Praha 5. Pracoviště Pětky jsou mimo provoz kvůli kybernetickému útoku, na jejich zprovoznění úřad pracuje. Útok zaznamenaly i městské části Praha 9 a Praha 1.

Útok zaznamenaly městské části Praha 5, Praha 9 i Praha 1

„V tuto chvíli jsou všechna pracoviště ÚMČ mimo provoz. Na odstranění následku útoku se usilovně pracuje. O dalším vývoji situace Vás budeme informovat. Za vzniklé potíže se omlouváme,“ tato zpráva od dnešního rána stojí na webu městské části Praha 5.

Hackeři se pokusili zaútočit i na web Prahy 9. „Kybernetické útoky úřad Prahy 9 zaznamenal, zatím na ně byl připraven," řekla Marie Kurková. O kyberútocích mluvil na dnešním jednání zastupitelstva Prahy 1 radní Richard Bureš (ODS).

Ostatní radnice o hrozbě vědí

Předseda komise pro informatiku Prahy 8 uvedl, že radnice útok nezaznamenala. „V tuto chvíli nemáme informace o nějakém nestandardním chování systémů, nicméně jsme zvýšili inspekci systémů včetně zálohování. S ostatními IT pracovníky dalších částí Prahy jsme v kontaktu při analýze situace, informovali jsme i zaměstnance úřadu, aby byli obezřetní při práci s příchozími emaily," pověděl Josef Slobodník (ODS).

O riziku vědí i na radnici Prahy 2. „Zaměstnanci úřadu městské části byli poučeni a vyzváni k maximální opatrnosti při využívání elektronické komunikace. Naši IT pracovníci jsou také v kontaktu s kolegy z ostatních radnic a úzce spolupracují zejména s radnicí Prahy 5," sdělila mluvčí Prahy 2 Andrea Zoulová.

Praha 6 podle mluvčího Jiřího Hannicha v poslední době žádný znatelný útok nezaznamenala.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky internet, kriminalita, kyberútok, Praha, městská část, kybernetický útok, radnice, ODS, Marie Kurková, hacker

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Web Prahy 5 napadli hackeři. Útok zaznamenaly i další městské části  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.