Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VÁNOCE NA PĚTCE: Stromy po celé městské části, Mikuláš na ledě a prodej kaprů

Během adventu na Drbně už tradičně představíme, jak letos probíhají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Pátá městská část si pro své obyvatele i návštěvníky připravila hned osm vánočně nazdobených stromů nebo kluziště, na kterém děti potěšil Mikuláš na bruslích. Pětka zároveň nabízí přehled míst, kde koupit strom nebo kapra.

Vánoční stromy jsou letos po celé Pětce

Hlavní vánoční strom, který stojí před kostelem svatého Václava na náměstí 14. října u Anděla, radnici Prahy 5 daroval místní obyvatel z Buďánek a byl rozsvícen na první adventní neděli. Není to ale jediný strom, který v městské části svítí a vytváří obyvatelům vánoční atmosféru.

„Bílá přikrývka v Praze moc častým jevem není a i do letošních Vánoc zasahuje pandemie, takže si je nemůže užít, jak je všichni známe. Přesto ale lidé mohou nasát sváteční atmosféru u našich vánočních stromů, které jsou zcela poprvé rozmístěny po celé městské části,“ popsala starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková (ODS).

V sobotu před prvním adventní nedělí byl pro obyvatele Barrandova rozsvícen stromek na Tilleho náměstí. „Vánoční stromy svítí v každém katastru pětky, tedy na Smíchově, v Jinonicích, Radlicích, Košířích, Motole a Hlubočepích. Věřím, že se z toho stane tradice, která bude každý rok dělat radost našim obyvatelům,“ uvedl místostarosta pro životní prostředí Lubomír Brož (ANO). Stromy budou dělat lidem radost až do 6. ledna 2022.

Hodně lidí, dopravní křižovatka a rozvoj, to je pro mě Smíchov, říká starostka Renáta Zajíčková

Další díl ze seriálu rozhovorů se starosty a starostkami městských částí nás zanese na Smíchov, kde jsme si povídali se starostkou Prahy 5 Renátou Zajíčkovou (ODS), která díky výsledkům uplynulých voleb nově zasedne ve sněmovně. V rozhovoru je řeč...

Kam letos v Praze na veřejné bruslení? Podívejte se na přehled pražských kluzišť

Prosinec bez zimních sportů by byl jako Vánoce bez stromečku. Přinášíme přehled pražských kluzišť pod otevřeným nebem, kde si zájemci mohou letos v Praze zabruslit, ať už vlastní svoje brusle, nebo si je půjčí až na místě. Kluziště na Letné, pod...

Kluziště, prodej kaprů a stromečků

Zájemci mohou od 1. prosince bruslit na kluzišti na náměstí 14. října. Nástup na kluziště je z vyrovnávací platformy s gumovou podlahou, v areálu jsou k dispozici úschovné boxy s koutem na přezouvání a mobilní toalety. Mikuláš s andělem a čertem na bruslích bavil děti 5. prosince. Kluziště bude v provozu do 28. února.

Pátá městská část zpřehlednila svým obyvatelům nákupy vánočních stromů a kaprů. Kapry je možné koupit třeba v křižovatce ulic Nádražní a Bozděchova, stromy zase před OC Nový Smíchov. Všechna místa najdete v přehledně v mapě, kterou připravila městská část.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 5

Štítky Vánoce, strom, advent, kluziště, Smíchov, Praha 5, městská část, kapr, Praha, Drbna.cz, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÁNOCE NA PĚTCE: Stromy po celé městské části, Mikuláš na ledě a prodej kaprů  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.