Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ragbyový areál smíchovské Tatry se dočká rekonstrukce. Bude hostit mezinárodní zápasy

Sportovní areál ragbyového klubu Tatra Smíchov se dočká rekonstrukce, odsouhlasili to pražští radní. Spolufinancování investičních projektů rozvoje sportovní infrastruktury ve vlastnictví Prahy je podle vedení magistrátu v souladu se strategií Plánu rozvoje sportu a sportovních zařízení v Praze 2021-2032. Na podobný způsob rozvoje sportovišť dá město příští rok 40 milionů korun ze svého rozpočtu.

Zastaralý sportovní areál smíchovské Tatry

Sportovní areál Tatry na Smíchově v lokalitě Císařka u Strahovského stadionu je zastaralý a neodpovídá standardům moderních sportovišť, a to jak svojí kapacitou, tak zejména úrovní vybavení pro sportovce a fanoušky.

Stárnoucí sportovní infrastruktura v hlavním městě a potřeba nutných investic vyžadují koncepční a systematický rozvoj sportovní infrastruktury. A právě její technický stav, vybavenost a účel jsou klíčové oblasti pro rozvoj sportu a dalších sportovních aktivit,” uvedl radní pro oblast sportu Vít Šimral (Piráti).

Cílem je možnost pořádání většího množství zápasů

Projekt má za cíl vybudovat regionální sportovní centrum s parametry splňujícími požadavky pro pořádání mezinárodních utkání reprezentace mužů, žen a všech mládežnických kategoriích v rámci kvalifikace Mistrovství světa, zápasů Mistrovství Evropy, Olympijské kvalifikace ragby 7 a pro sérií European Series Sevens Rugby a exhibiční mezistátní zápasy. V areálu bude tak možné pořádat vyšší počet ragbyových zápasů.

Rekonstrukce má technicky zhodnotit sportovní areál RC Tatra Smíchov. „Jedná se o areál, jehož součástí je ragbyové hřiště, tribuna s kapacitou kolem 350 osob, venkovní tělocvična a zázemí klubu s šatnami a sociálním zařízením,” doplnil radní pro oblast správy majetku a majetkových podílů Jan Chabr (TOP 09).

Ohodnoť článek

Foto Rugby Tatra Smíchov

Štítky ragby, sport, areál, rekonstrukce, Rugby Tatra Smíchov, Praha, Tatra Trucks, sportoviště, sportovní areál, Smíchov, olympijské hry, Česká pirátská strana, Vít Šimral, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ragbyový areál smíchovské Tatry se dočká rekonstrukce. Bude hostit mezinárodní zápasy  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.