Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Praha 5 chce vyhnat drogově závislé z parků. Ty budou hlídat členové bezpečnostní agentury

Vedení městské části Prahy 5 dlouhodobě poukazuje na to, že do parků chodí drogově závislí lidé. Praha 5 se situaci rozhodla řešit ve spolupráci s městskými strážníky, které doplňují členové bezpečnostní agentury. Takový postup se podle vedení Pětky osvědčil, a tak hlídky personálně posílí.

Sady na Skalce, Husovy sady a Mrázovku bude nadále monitorovat profesionální bezpečnostní agentura. „Nově budou v parcích dohlížet na pořádek dvoučlenné hlídky, které budí ještě o něco větší respekt. Navíc se postarají i o kontrolu mobiliáře, herních prvků, odpadkových košů, veřejného osvětlení a podobně,“ vysvětluje místostarosta Prahy 5 pro správu veřejného prostranství a zeleně Lubomír Brož (ANO 2011).

Praha 5 se rozhodla ostrahu parků bezpečnostní agenturou prodloužit jen do konce října, protože na podzim a v zimě údajně narkomani parky kvůli chladnému počasí nevyhledávají, a tak ostraha není potřeba.

„V chladnějším období vystačí pravidelné hlídky strážníků. My si v tomto období vyhodnotíme přínos soukromé ochranky a zvážíme její nasazení zase na jaře příštího roku,“ dodal místostarosta.

„Záleží nám na tom, aby se obyvatelé Prahy 5 cítili bezpečně, proto děláme maximum toho, co můžeme. Je skutečností, že některé naše parky bezpečnou zónou nejsou. Jedná se především o parky v blízkosti kontaktních center. Přítomnost ostrahy může pocit bezpečí zvýšit a zároveň je i prevencí,“ doplňuje starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková (ODS), která usiluje o zvášení počtu kontaktních center na území celé Prahy.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Juandev, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Štítky ostraha, park, drogy, Praha, Lubomír Brož, ANO 2011, Renáta Zajíčková, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 5 chce vyhnat drogově závislé z parků. Ty budou hlídat členové bezpečnostní agentury  |  Praha 5  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.