Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cestující mohou po půl roce opět využít výstup z metra na Budějovické

Cestující v pražském metru mohou po zhruba půl roce opět využívat jižní výstup ze stanice metra C Budějovická. Otevření předcházela zkouška elektronické požární signalizace (EPS). Od 12 hodin mohou lidé výstup opět používat, řekl dnes vedoucí odboru komunikace dopravního podniku (DPP) Daniel Šabík.

Magistrát od konce června nechal opravovat terasu nad stanicí, které byla v havarijním stavu, a stavební firma zároveň prováděla úpravu EPS. Dopravní podnik musel s otevřením výstupu ze stanice čekat, až stavební firma dokončí práce a uskuteční se ověřovací zkoušky, že EPS je plně funkční.

Jižní výstup z metra nebyl letos uzavřen poprvé. Pasáž u metra nechalo město uzavřít 22. ledna 2018. Tři dny předtím byl uzavřen výstup z metra. Magistrát následně přišel s řešením terasu zbourat. Po téměř deseti měsících ale úřad nakonec nechal terasu podepřít vzpěrami, které byly u východu z metra dosud, a jižní výstup z metra byl opět otevřen. Uzavřen byl letos při zahájení oprav.

Terasa byla vybudována v roce 1977, nikdy se neopravovala a její stav se postupně zhoršoval. Problémem bylo například zatékání do konstrukce. V havarijním stavu byla terasa od roku 2010. Stavba však právně nikomu nepatřila a teprve v roce 2013 úředníci Prahy 4 rozhodli, že patří hlavnímu městu. Před více než třemi lety musela být terasa kvůli havarijnímu stavu až dosud uzavřena.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 4

Štítky MHD, metro, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Praha, terasa, pěnový polystyren

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestující mohou po půl roce opět využít výstup z metra na Budějovické  |  Praha 4  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.