Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VÁNOCE NA ČTYŘCE: Bruslení na Chodově i Pankráci, vánoční workshop a křest jedle

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Pracovníci městské části Praha 4 pro své obyvatele i návštěvníky připravili vánoční program, který z velké části musel být zrušen kvůli koronavirovým opatřením. Lidé si však mohou užít především oblíbené zimní bruslení na Chodově a Pankráci.

Slavnostní rozsvícení stromu a zrušení oblíbených akcí

Městská část Praha 4 ani letos neochudila své občany o výzdobu, problémy však nastaly s tradičním vánočním programem, který musel být omezen kvůli vládním opatřením. V pondělí 29. listopadu Čtyřka rozsvítila vánoční strom před úřadem městské části v ulici Antala Staška. Kvůli nouzovému stavu šlo o komorní akci, které se zúčastnila starostka městské části Irena Michalcová (ANO 2011) a další členové rady Prahy 4.

V neděli 28. listopadu mělo proběhnout rozsvícení nuselského vánočního stromu na náměstí Bratří Synků. Čtyřka v souvislosti s touto akcí naplánovala i doprovodné akce jako zdobení perníčků, zdobení stromečku pro nejmenší či prezentaci rukodělných výrobků. Kvůli vládním opatřením stanovených kvůli koronaviru však všechny zmíněné události byly zrušeny. 

Mezi zrušené akce Čtyřka musela zařadit i plánované Andělské Vánoce na Novodvorské, na kterých měli 5. prosince zazpívat mnozí hudebníci. Ve čtvrtích Prahy 4 platí zákaz vánočních trhů s výjimkou prodeje kaprů a vánočních stromů. Jako u ostatních pražských městských částí jsou povoleny běžné farmářské trhy.

FOTOGALERIE: Praha pod sněhem. Podívejte se na fotky ze zasněženého hlavního města

Praha se dnes probudila do zasněženého rána. Sníh padal během ranních i dopoledních hodin, po poledni sněžit přestalo, v dalších dnech by však mohl sníh padat znovu. Sněhové přeháňky by se měly objevit například v pondělí, kdy bude oblačno až...

Křest vánoční jedle

Obyvatelé Braníka společně s radním pro životní prostředí Tomášem Hrdinkou (ANO 2011) 9. listopadu pokřtili branickou vánoční jedli, která byla vysazena již 2. listopadu. Jedle nahradila jehličnan, který musel být odstraněn kvůli rekonstrukci. „Věřím, že si braničtí obyvatelé novou jedli oblíbí stejně jako původní jehličnan, a byť je z centra Braníka trochu dále, že si k ní cestu nejen na Vánoce najdou. Ať se jí tedy daří a je tu s námi i za sto let,“ sdělil ke křtu radní Tomáš Hrdinka.

Betlémské světlo

Od pravého poledne 20. prosince do pěti hodin odpoledne 22. prosince si lidé budou moci odnést ve svých lucerničkách z recepce Úřadu městské části Praha 4 plamínek, který každoročně přivážejí skautky a skauti přímo z Betléma.

Vánoční workshop plný zajímavé tvorby

Pouze pro obyvatele Prahy 4 přichystali pracovníci této městské části na úterý 7. prosince a středu 8. prosince vánoční workshop na Nuselské radnici zhruba od čtvrté hodiny odpolední. Účastníci této bezplatné akce, jejíž kapacita byla rychle zaplněna, si mohou vyrobit vánoční svícen, vlastní mýdlo či namíchat vonnou směs do koupele. 

Kam letos v Praze na veřejné bruslení? Podívejte se na přehled pražských kluzišť

Prosinec bez zimních sportů by byl jako Vánoce bez stromečku. Přinášíme přehled pražských kluzišť pod otevřeným nebem, kde si zájemci mohou letos v Praze zabruslit, ať už vlastní svoje brusle, nebo si je půjčí až na místě. Kluziště na Letné, pod...

Zabruslit si lidé mohou na Chodově i Pankráci

Od 1. prosince do 31. ledna je v provozu ledová plocha v parku u obchodního centra Westfield Chodov, která se pyšní rozlohou 675 metrů čtverečních. Kluziště je otevřeno denně od desáté dopolední do deváté večerní. Vstup na kluziště přijde dospělého na 120 korun, děti do pěti let zaplatí 80 korun. Doba bruslení je limitována na jednu hodinu. Brusle i helmy se na místě půjčují. Letošní novinkou je Ice Bar.

Zájemci si od 27. listopadu do 28. února mohou zabruslit i na Pankráci před obchodním centrem Arkády Pankrác. Kluziště je otevřeno denně devíti do devíti a má 600 metrů čtverečních. Pořadatelé si pro návštěvníky připravili také veškerý potřebný servis včetně půjčovny bruslí a občerstvení. Půjčení bruslí vyjde na 80 korun. Celodenní vstupné je 60 korun, děti do 6 let mají vstup zdarma.

Unikátní program v centru Westfield Chodov

Milovníky technologických vychytávek letos potěší vánoční program centra Westfield Chodov. Cestu na severní pól, který je leitmotivem všech doprovodných atrakcí, zákazníci absolvují ve 4D modelu lokomotivy Vánočního expresu, při průletu nad zasněženou krajinou ve VR Santových sáních a v doprovodu postaviček z rozšířené reality. Přímo před centrem vyrostl Mega Dome stan s videomappingem polární záře.

V rámci vánočního programu Westfield Chodov, který se celý točí kolem tématu cesty na severní pól a kombinuje zajímavé fyzické atrakce s prvky virtuální a rozšířené reality, se ve speciální kopuli postavené vedle centra promítá krátký islandský dokument Áróra o historii a vzniku polární záře.

Áróra - Planetarium trailer from Perlan on Vimeo.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Praha 4

Štítky Vánoce, bruslení, trhy, dekorace, workshop, Praha 4, Praha, Chodov, městská část, Pankrác, jedle, vánoční stromek, ANO 2011, Antal Stašek, Irena Michalcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÁNOCE NA ČTYŘCE: Bruslení na Chodově i Pankráci, vánoční workshop a křest jedle  |  Praha 4  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.