Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na břehu Vltavy vzniklo nové griloviště. Další bude možná na Pankráci

Radnice Prahy 4 zprovoznila nové místo na grilování. Nachází se v klidném místě na břehu Vltavy nedaleko branických ledáren. Griloviště je volně přístupné a láká na chvíle prožité u táboráku nebo grilování steaků, špízů nebo čerstvě nachytaných ryb.

„Inspiraci pro naše griloviště jsem našel v jedné z okrajových pražských městských částí a myslím, že místo, které jsme pro něj nedaleko ledáren vybrali, je velmi důstojné, a že minimalistická podoba griloviště tvořeného z pohledového betonu je vkusná a zároveň účelná,“ uvedl radní Prahy 4 pro životní prostředí a místní Agendu 21 Tomáš Hrdinka (ANO).

Od dubna do října bude griloviště jednou týdně uklízené a udržované specializovanou firmou. Mimo sezonu bude servis dvoutýdenní, přesto vedení městské části upozorňuje, aby lidé, kteří v místě bezpochyby stráví hezké chvilky, dbali na pořádek a sami po sobě uklízeli.

„Zatím je třeba si přivézt vlastní palivo – dřevo, dřevěné uhlí, popřípadě grilovací brikety, do budoucna ale zvažujeme, že budeme pravidelně dodávat i vyschlé štípané dřevo z prořezávek stromů,“ řekl Hrdinka a dodal, že pokud se veřejné griloviště osvědčí a bude o něj zájem, mělo by vzniknout ještě jedno, tentokrát v parku na Pankráci.

Ohodnoť článek

Foto Praha 4

Štítky grilování, ohniště, griloviště, Praha, Vltava, Pankrác, Agenda 21

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na břehu Vltavy vzniklo nové griloviště. Další bude možná na Pankráci  |  Praha 4  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.